Fietsen in Pays des Collines

Fietsen in Pays des Collines

Michiel VanheeKenneth Gijsel
Verwacht

Land van heuvels

Het Pays des Collines (Land van de Heuvels) is een streek in de provincie Henegouwen in Wallonië. De sterk heuvelachtige regio bevindt zich tussen Doornik en Brussel, in het gebied tussen de Schelde en de Dender. Het Pays des Collines vormt landschappelijk één geheel met de net noordelijker gelegen Vlaamse Ardennen in Vlaanderen. De beboste heuvelkam die de hoogste toppen van de streek omvat — de Kluisberg (141 m), de Muziekberg (133 m), de Pottelberg (157 m), de Hoppeberg (148 m) en de Rhodesberg (153 m) — vormt de (taal)grens tussen de twee gebieden.

De gids Fietsen in Pays des Collines verschijnt in maart 2022. Je kunt nu al een exemplaar reserveren. Stuur een mail naar Odyssee Reisgiden en je ontvangt een bericht als d egids is verschenen.

Fiesten in het Pays des Collines

Het gebied werd tot natuurpark (Parc Naturel du Pays des Collines) verklaard op 12 juni 1997. Het park beslaat 23.327 ha, telt ongeveer 25 000 inwoners.

Le Pays de Collines is een van de mooiste fietsstreken in België. Glooiende landschappen met weinig bebouwing kunnen de vergelijking met de Eifel, het Zwarte Woud en andere populaire fietsgebieden in het buitenland moeiteloos doorstaan! 

Recent nieuws

01-09-2020

Recent verschenen: Fietsen in Den Haag

   

Nieuw bij Odyssee Reisgidsen

Fietsen in Den Haag VERSCHENEN
Hollandse duinen VERSCHENEN
Wandelen in Limburg (B) VERSCHENEN
Rhodos VERSCHENEN

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen