Valencia

Valencia

Deze gids wordt momenteel geactualiseerd en is op dit moment niet beschikbaar.

Ontdek Valencia

Valencia is met ruim 800.000 inwoners de derde stad van Spanje en tegelijk hoofdstad van zowel de provincie als de autonome regio met dezelfde naam: Valencia. De stad ligt aan de Golf van Valencia, halverwege de Spaanse Middellandse-Zeekust, die hier Costa del Azahar genoemd wordt. Het klimaat is er mild en aangenaam. Niet voor niets vestigden veel buitenlanders, onder wie Engelsen, Duitsers en Nederlanders, zich (semi-) permanent in de kustplaatsen van de provincie Valencia, zoals Denia, Jávea en Benidorm.

Prachtige eigentijdse gebouwen sieren de stad waar je ook nog indrukwekkende gebouwen in modernistische stijl kunt bewonderen. Daarnaast vind je er boeiende musea en een oude kaakteristieke wijk. 

De stad zelf is typisch Spaans gebleven en biedt de bezoeker vele culturele schatten om te ontdekken. Maar dat niet alleen: wie moe is van de vele musea, het prachtige oude centrum of het imposante architectonische hoogstandje Ciudad de las Artes y las Ciencias, kan met hetzelfde gemak even uitblazen op de prima zandstranden van de stad. Een unieke combinatie. Tel daarbij op dat Valencia (nog) een stuk minder toeristisch is dan bijvoorbeeld Barcelona, en de stad kan zich presenteren als buitengewoon aantrekkelijke bestemming voor buitenlandse bezoekers. Mede dankzij de rechtstreekse vluchten die prijsvechters de laatste jaren uitvoeren op Valencia, weten dan ook steeds meer mensen de stad te vinden voor een weekendje weg of een langere vakantie.

Omgeving

Valencia ligt in een vruchtbare vlakte die de huerta genoemd wordt. Deze uitgestrekte en goed bevloeide vlakte heeft de stad veel economische voorspoed gebracht. Met name de sinaasappelteelt is van belang voor de Valencianen en bepalend voor het landschap rondom de stad. Overal zie je de citrusbomen en ruik je in het voorjaar de sinaasappelbloesem. Maar de huerta biedt nog veel meer: katoen, olijven en amandelen. De zuidkant van de stad wordt gedomineerd door het beschermde natuurpark Albufera waar gevist wordt en rijst verbouwd en waar vogels uit noordelijker streken in de winter hun toevlucht zoeken. Een bijzondere plek, dit plassengebied op steenworp afstand van de Middellandse Zee en veelal slechts van het strand gescheiden door een natuurlijke duinenrij.

Link

Stedentrip Valencia

Recent nieuws

14-09-2021

Uit je kot

Uit je kot neemt je mee op verkenning door Vlaamse steden. Lees verder


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen