Wolfsburg

Wolfsburg

Jilke Tanis

Kijk van binnen!

De jongste stad van Duitsland

Met haar 75 jaar is Wolfsburg een van Duitslands jongste en daarmee ook een van Duitslands modernste steden. Hier vind je (bijna) geen gebouwen van honderden jaren oud, maar veelal nieuwe gebouwen in de zogenaamde ‘Plattenbau’-stijl, een constructiewijze waarbij flats worden gebouwd door brede platen van beton van een verdieping hoog in elkaar te ‘klikken’. 

Met het themapark Autostadt heeft het Volkswagen-concern in de buurt van zijn centrale in Wolfsburg een park met het thema mobiliteit ontwikkeld.

Wolfsburg is een stad die letterlijk aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog geboren werd en de recente geschiedenis van dichtbij meemaakte. Het is de stad die Adolf Hitler bouwde voor de creatie van de ‘Volkswagen’, maar ook de stad die grensde aan de DDR. Qua vooruitgang maakte Wolfsburg een totaal andere ontwikkeling door dan de meeste Oost-Duitse steden die hemelsbreed niet eens zo ver weg liggen.

Volkswagen

Wie Wolfsburg zegt, zegt Volkswagen. Na slechts een paar uur in deze stad heb je waarschijnlijk meer Volkswagens, Audi’s en Skoda’s gezien dan je ooit eerder in een stad zag. Wolfsburg wordt in alles gekenmerkt door het Volkswagenconcern dat zijn hoofdzetel in de stad heeft.

Maar Wolfsburg is meer dan auto’s. Het is een moderne stad in Nedersaksen waar de trotse arbeidersgeest van de Wolfsburgers je aantrekt. Een industriële stad met doordachte gebouwen, die het geheel een eigen charme geven. Ontdek de fabrieken van Volkswagen, wandel door een van de oude parken, lees over de historische verrassingen die Wolfsburg en haar omgeving herbergt of trek er een dagje op uit naar een van de vele prachtige omliggende oorden. 

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen