Corfu

Corfu

 
Verwacht

Olijven, zon, cultuur en natuur

Corfu (Korfoe of kerkyra) is het noordelijkst gelegen Ionische eiland en na Kefaloniá het grootst in oppervlakte. Het is tevens het bekendste Ionische eiland, dat de meeste toeristen trekt. Het eiland is lang en smal van vorm. Het wordt smaller naar het zuiden en het buigt oostwaarts naar de kust van het griekse vasteland.

Gids boordevol informatie

Handige gids in pocketformaat, boordevol informatie over het eiland Corfu. Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden,  lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf,  praktische info van a tot z en een woordenlijst.  Achtergrondinformatie over geschiedenis, landschap en bevolking , cultuur en klimaat.  

Het eiland is geografisch in drie delen verdeeld door twee bergruggen.  De kust van Korfoe is zeer gevarieerd.Het is noordelijke gedeelte, de Oros, is het meest bergachtig;  In het middelste gedeelte, de Mesis, het vruchtbaarste en dichtstbevolkte deel van het eiland, wisselen heuvels en laagvlaktes elkaar af. Het zuidelijke gedeelte is Lefkímmi, dat hoofdzakelijk uit laagland bestaat, uitgezonderd de beboste Chlomós-heuvel . De westkust is rotsig, de noord- en oostkust zijn vriendelijker. Er zijn twee grote baaien: de Korfoebaai ten noorden van de hoofdstad en de Lefkímmibaai aan de zuidelijke oostkust.

De gids verschijnt begin 2019.  Stuur een mail en ontvang een berichtje als de reisgids is verschenen.

Rolandos Rent a Car  of Kerkyra)

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen