Dresden

Dresden

Deze gids wordt momenteel geactualiseerd en is op dit moment niet beschikbaar.

Barokparacht in Dresden

De hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen heeft zich met een opmerkelijke veerkracht bevrijd van de diepe sporen die nationaal-socialisme en communisme in de 20ste eeuw door de stad hebben getrokken. De pronkstad van weleer is in volle glorie herrezen. De Altstadt staat vol met gerestaureerde of herbouwde kerken, paleizen en winkels. Vele musea lokken de bezoekers met een uiterst gevarieerd aanbod.

Dresden staat voor cultuur. Het aanbod is hier zo groot dat je je alleen maar ademloos kunt verbazen. En Dresden ligt ook nog eens aan een prachtig rivierlandschap. 

Turbulente geschiedenis

Dresden, gelegen in het oosten van Duitsland, heeft het de laatste honderd jaar zwaar te verduren gehad. Naast de zwarte perioden van het nationaalsocialisme en het communisme hebben de verwoestende bombardementen van de geallieerden in februari 1945 diepe sporen achtergelaten. Met een opmerkelijke veerkracht is de stad er bovenop gekomen. Jarenlange restauraties hebben van Dresden weer een ‘pronkstad’ gemaakt, zoals het ook in de 18de eeuw was.​

Levendige Altstadt

In de Altstadt staan de bekendste museums, kerken, paleizen en winkels, die na 1945 weer zijn opgeknapt of nagebouwd. Andere stadsdelen, zoals Neustadt en Loschwitz hebben meer een woonkarakter, maar zijn ook een bezoek waard. 
Zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts van de Elbe zijn er talrijke interessante plaatsen en regio’s, waarvan porseleinstad Meissen en het Elbezandsteengebergte de bekendste zijn.
Ruim 40.000 studenten van negen universiteiten en hogescholen (variërend van de technische universiteit tot een hogeschool voor kerkmuziek) zorgen voor de nodige levendigheid.

Wees je eigen reisgids

Wil je op stap in Noord-Cyprus, wees dan je eigen reisgids met de digitale Odysseereisgids Noord-Cyprus. Stel je eigen reisgids samen.

Recent nieuws

13-06-2022

Wandelen in Chicago en Wandelen in Valencia

Recent verschenen twee nieuwe wandelgidsen: Wandelen in Chicago en Wandelen in Valencia


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen