Hollandse duinen

Hollandse duinen

Kijk van binnen!

Van Hoek van Holland tot Den Helder

UPDATES
Middenin de zandige kuststrook die van Noord Frankrijk tot aan de kop van Jutland in Denemarken loopt, liggen de Hollandse duinen. Een indrukwekkend landschap met grote paraboolduinen en een rijkdom aan plant- en diersoorten. Bijna twee derde van de soorten die we kennen in Nederland komen in onze duinen voor. Hoewel onze duinen niet ongerept te noemen zijn, de oudste sporen van bewoning zijn zo’n 5000 jaar oud, is het wel natuur die in Nederland het dichtstbij komt bij wat we wildernis zouden kunnen noemen.

De gids Hollandse duinen is te koop in de (reis)boekhandel, internetboekhandels en via de website van Odyssee Reisgidsen

​De Oude Duinen zijn vanaf ongeveer 5000 jaar geleden ontstaan en zo’n 1000 jaar geleden voor een groot deel overstoven door wat we Jonge Duinen noemen. Nog steeds is het landschap in beweging en dat maakt het zo boeiend. Oude Duinen demonstreren de oudste vorming van het landschap terwijl de Jonge Duinen de dynamiek van een stuivend landschap representeren. Niet alleen qua biodiversiteit, landschap en cultuur zijn de duinen een indrukwekkend habitat, ze bevatten ook een kostbare zoetwaterbel en last but not least: zonder duinen zou de helft van Nederland op de bodem van de Noordzee liggen. Er valt een hoop te beleven aan onze kust en hoe meer je weet, hoe meer je ontdekt, hoe leuker het wordt.

Vol passie beschrijft ze de verschillen en oorzaken van deze verschillen in duinlandschap tussen de gebieden. Na de beschrijving van plaats volgt praktische -reis- informatie. Bevat van kleurenfoto's, register en woordenlijst. Aanrader voor fiets- en wandelliefhebbers die meer te weten willen komen over het ontstaan en de ontwikkeling van het duinlandschap.
Recensie NBD-Biblion

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen