Hunsrück

Hunsrück

Kijk van binnen!

​Hunsrück

Deze Odyssee Reisgids neemt je mee naar de Hunsrück. Niet alleen op landschappelijk, maar ook op cultureel gebied heeft deze regio veel te bieden. Prachtige dorpjes met veel oude vakwerkhuizen, unieke stadjes, kastelen, ruïnes, verrassende wandelwegen die voor een deel nog stammen uit de tijd van de Kelten, Romeinen en Middeleeuwen, Romeinse en Keltische opgravingen, indrukwekkende kloosters en kerken, een eigen culinaire traditie en langs de rivier de Nahe een schitterend wijngebied waar onder meer de beste Riesling ter wereld verbouwd wordt.

Gids boordevol informatie
Handige gids in pocketformaat, boordevol informatie over de Hunsrück. Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden,  lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf,  praktische info van a tot z en een woordenlijst.  Achtergrondinformatie over geschiedenis, landschap en bevolking , cultuur en klimaat.  

De Hunsrück is een middelgebergte dat deel uitmaakt van het Rijnlands leisteenplateau gelegen in de zuidwestelijke Duitse deelstaat Rijnland-Palts (en een klein deel in Saarland). Rijnland-Palts is een van de zestien deelstaten van Duitsland, strekt zich uit over een oppervlakte van 19.853 km² en telt bijna vier miljoen inwoners. De hoofdstad is Mainz.
Rijnland-Palts bestaat officieel uit tien verschillende en gevarieerde regio’s: het Ahrdal, de Eifel, de Hunsrück en het Nahedal, de Moezel/Saar, de Palts, Rheinhessen, het Lahndal, het Westerwald en de Romantische Rijnregio. Hunsrück en Nahedal presenteren zich steeds meer samen als één toeristische regio en daarom besteedt deze reisgids ook aandacht aan het Nahedal. 

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen