Lésbos

Lésbos

Kijk van binnen!

 

Paradijs in de Egeïsche Zee

Lésbos is bedekt met graanvelden, zoutpannen, warmwaterbronnen en uitgestrekte naaldbossen. De ruim elf miljoen olijfbomen houden Lésbos zelfs in de hete zomer groen. Vanuit de levendige hoofdstad Mitilíni en het aantrekkelijke Míthimna is het bergachtige binnenland goed te verkennen.  Rondom het hele eiland liggen aantrekkelijke stranden aan de blauwe Egeïsche Zee. Lésbos herbergt vele culturele schatten uit de prehistorie, het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk, de middeleeuwen en de Ottomaanse periode.  Wandelen en fietsen is er prima te doen. Het eiland telt honderden vogelsoorten, variërend van roofvogels tot steltlopers. Lésbos is tamelijk rustig: massatoerisme vind je er niet.

Handig formaat reisgidsje Handig formaat reisgidsje in de Nederlandse taal voor Lesbos, want er is idd weinig over dit eiland te vinden.

Prima gidsje Een

van de weinige reisgidsen van Lesbos. 

Prima boekje

Er is in de winkels weinig te vinden over dit eiland, zelfs bij de ANWB niet.

En gelukkig vond ik hier een goed boekje. 


Recensies op site Reisboekwinkel De Zwerver.

Wandelen en fietsen

Naast wandelen en fietsen is Lésbos een mekka voor vogelliefhebbers. Het eiland ligt op de migratieroute van trekvogels en telt ca. 280 vogelsoorten, variërend van roofvogels tot steltlopers. De olijfolie is beroemd om zijn goede kwaliteit evenals de ouzo die wereldwijd wordt verkocht.

Architectuur

Liefhebbers van middeleeuwse en Ottomaanse architectuur zullen zeker niet teleurgesteld worden bij een wandeling door Míthimna. Kastelen uit de Genuese periode zijn bewaard gebleven in Mitilíni, Mithímna, Eresós, Sígri en nabij Ándissa. Míthimna, Pétra en Skála Kallonís zijn populaire vakantieplaatsen. Lésbos (ook Mitílini genoemd), het op twee na grootste Griekse eiland na Kreta en Evvia (Euboia), is de geboorteplaats van de dichteres Sappho, de verhalenverteller Aesopos, de dichter Arion en - meer recent – de schilder Theophilos en de dichter Odysseus Elítis die in 1979 de Nobelprijs voor de Literatuur.

Deze Odyssee Reisgids biedt:

  • Inspirerende beschrijving van alle bezienswaardigheden
  • Tips voor horeca onderweg en mooie stranden
  • Veel aandacht voor natuur, cultuur en geschiedenis
  • Suggesties voor wandelingen

Hotel zoeken op Lésbos

Recent nieuws

20-03-2024

Peloponnesos en Santotini

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen