Peloponnesos

Peloponnesos

Verwacht

Het eiland van Pelops

De Peloponnesos, het grootste schiereiland in het zuiden van Griekenland, verenigt alles wat dit land zo aantrekkelijk maakt. Olympia en Epidauros zijn wereldberoemde antieke opgravingen. Maar de Peloponnesos heeft tientallen andere plekken die elk op hun eigen wijze de intrigerende geschiedenis van het oude Griekenland vertellen. Vele mythen speelden zich af in de bergen van Arkadia, rind de Myceense burchten in Argolída en in de onheilspellende Hades. 

De gids Peloponnesos verschijnt in voorjaar 2024. Reserveer nu alvast een exemplaar. Stuur een mail naar Odyssee Reisgidsen. Je ontvangt dan bericht als de gids is verschenen.

In de Middeleeuwen was de Peloponnesos een belangrijke provincie van het Byzantijnse Rijk: de ruïnesteden Mistrás en Monemvasía getuigen daarvan. Maar ook als de geschiedenis je minder interesseert, is de Peloponnesos een aantrekkelijk reisdoel.
Ontelbare stranden, uitgestrekte berglandschappen, verlaten streken, stille kloosters, en kleurrijke vissersdorpen zijn de ingrediënten van een reis die zowel rustgevend als opwindend kan zijn.

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen