Peloponnesos

Peloponnesos

Kijk van binnen!

Nieuwe gids

Het eiland van Pelops

De Peloponnesos, het grootste schiereiland in het zuiden van Griekenland, verenigt alles wat dit land zo aantrekkelijk maakt. Olympia en Epidauros zijn wereldberoemde antieke opgravingen. Maar de Peloponnesos heeft tientallen andere plekken die elk op hun eigen wijze de intrigerende geschiedenis van het oude Griekenland vertellen. Vele mythen speelden zich af in de bergen van Arkadia, rind de Myceense burchten in Argolída en in de onheilspellende Hades. 

Vanaf vrijdag 24 mei ligt de gids Peloponnesos in de (online)reisboekhandel en reisboekhandel. Je kunt hem dan ook kopen in onze winkel. 

In de Middeleeuwen was de Peloponnesos een belangrijke provincie van het Byzantijnse Rijk: de ruïnesteden Mistrás en Monemvasía getuigen daarvan. Maar ook als de geschiedenis je minder interesseert, is de Peloponnesos een aantrekkelijk reisdoel.
Ontelbare stranden, uitgestrekte berglandschappen, verlaten streken, stille kloosters, en kleurrijke vissersdorpen zijn de ingrediënten van een reis die zowel rustgevend als opwindend kan zijn.

Titel Peloponnesos | Auteur Leo Platvoet | Pagina’s 245 | ISBN 9789461231802 Prijs € 24,50. Verschijnt ca. 1 juni 2024.

Recent nieuws

02-07-2024

Top10 verkoop Odyssee Reisgidsen juni 2024

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen