Utrecht Fietsstad Van stad naar rand

Utrecht Fietsstad Van stad naar rand

Lees het interview met Wim ten Brinke over de gids Utrecht Fietsstad.

Kijk van binnen!

Nieuwe gids

Zes routes van stad naar rand

Langs de rand van Utrecht, waar de bebouwing eindigt en het open land begint, is verrassend veel te ontdekken. Bekende voorbeelden zijn Amelisweerd, de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Kasteel De Haar, Haarzuilens en het Utrecht Science Park (beter bekend als De Uithof).

De gids Utrecht Fietsstad ligt op 29 mei in de boekhandel. 

Nog veel meer is er te zien en te ervaren langs de stadsranden: bijzondere landgoederen, woonwijken, oude dijkjes, vergeten landschappen, kanalen en recreatieplassen. Deze reisgids beschrijft meer dan 50 bijzondere plekken en brengt ze in beeld met kaarten en foto’s.De gids begint met een inleiding over de ruimtelijke expansie van Utrecht en haar verschuivende stadsrand. Daarna maak je kennis met de rijkdom en variatie van de stadsrand langs de lijnen van vijf fietsroutes, die de knooppunten van het fietsnetwerk volgen.

Lees het interview met Wim ten Brinke over de gids Utrecht Fietsstad.

  • Elke fietsroute begint bij het Centraal Station waar je een ov-fiets kunt huren.
  • Elke fietsroute volgt de bordjes van de fietsknooppunten. Dat maakt fietsen gemakkelijk, geen gedoe met routebeschrijvingen; volg gewoon de nummers.
  • Elke fietsroute is een rondje op zich, maar laat zich heel gemakkelijk combineren met een andere route. Dan hoef je niet steeds naar het centrum, maar volg je de route langs de rand van de stad.
  • Elke fietsroute kun je doen met een ov-fiets – de routes zijn niet te lang en daardoor geschikt voor de blauw-gele gemaksfiets.
    Naast fietsroutes vind je in de gids beschrijvingen van (gemarkeerde) wandelroutes, zoals in Amelisweerd, Noorderpark en Haarzuilens.

Waar kan ik de gids in Utrecht kopen?

Broese,  Oudegracht 112-b,
Steven Sterk, Servetstraat 3
Interglobe, Vinkenburgstraat 7
VVV-kantoor Utrecht, Domplein 9

Recent nieuws

21-03-2020

Vier nieuwe gidsen in 2020

    
     


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen