Utrecht Fietsstad Van stad naar rand

Utrecht Fietsstad Van stad naar rand

Lees het interview met Wim ten Brinke over de gids Utrecht Fietsstad.

Kijk van binnen!

 

Nog veel meer is er te zien en te ervaren langs de stadsranden: bijzondere landgoederen, woonwijken, oude dijkjes, vergeten landschappen, kanalen en recreatieplassen. Deze reisgids beschrijft meer dan 50 bijzondere plekken en brengt ze in beeld met kaarten en foto’s.De gids begint met een inleiding over de ruimtelijke expansie van Utrecht en haar verschuivende stadsrand. Daarna maak je kennis met de rijkdom en variatie van de stadsrand langs de lijnen van vijf fietsroutes, die de knooppunten van het fietsnetwerk volgen.

  • Elke fietsroute begint bij het Centraal Station waar je een ov-fiets kunt huren.
  • Elke fietsroute volgt de bordjes van de fietsknooppunten. Dat maakt fietsen gemakkelijk, geen gedoe met routebeschrijvingen; volg gewoon de nummers.
  • Elke fietsroute is een rondje op zich, maar laat zich heel gemakkelijk combineren met een andere route. Dan hoef je niet steeds naar het centrum, maar volg je de route langs de rand van de stad.
  • Elke fietsroute kun je doen met een ov-fiets – de routes zijn niet te lang en daardoor geschikt voor de blauw-gele gemaksfiets.
    Naast fietsroutes vind je in de gids beschrijvingen van (gemarkeerde) wandelroutes, zoals in Amelisweerd, Noorderpark en Haarzuilens.

Waar kan ik de gids in Utrecht kopen?

Broese,  Oudegracht 112-b,
Steven Sterk, Servetstraat 3
Interglobe, Vinkenburgstraat 7
VVV-kantoor Utrecht, Domplein 9

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen