Wales

Wales

Deze gids is niet meer leverbaar.

Het trotse Cymru

Wales, de achtertuin van Engeland of het trotse Cymru, het land der broederschap. Deze vraag houdt al eeuwen de Cymro en Cymraeg, de bewoners van Wales, bezig. In 1536 maakte Edward I met de Act of Union een einde aan de zelfstandigheid van Wales en sindsdien is de titel `prins van Wales' een eretitel voor de erfprins van de Britse kroon. Het prinsdom is een land van contrasten. Imposante bergketens, groene valleien en uitgestrekte heidevelden worden afgewisseld met groene valleien,  kleine marktsteden  en dorpen.

Tijdens je verblijf in Wales creëer je je eigen legende, geïnspireerd door prachtige landschappen, de rust, de taal die vraagtekens oproept, de gastvrije bewoners, de lokale gastronomie, de geschiedenis die zich verrassend aandient en de talloze mythen in al hun variaties.  Robert Declerck

Verspreid in het landschap staan robuuste kastelen, verlaten kloosters en sierlijke landhuizen als een herinnering aan een voorbij verleden. In geen andere land is de geschiedenis zo nadrukkelijk aanwezig. De prehistorische bewoners lieten stenen cirkels en grafheuvels achter, de Kelten hun kruizen, de Anglonormandiërs hun kastelen met versterkte toren op een opgeworpen heuvel, de Welse prinsen en de Lords of the Marches hun solide vestingen, Edward I zijn ijzeren ring, de monniken kloosters en kerken, de non-conformisten hun kapellen en de industriebaronnen hun mijnen en fabrieken. In Caernarfon, Meirionnydd, Ceredigion en Anglesey, het traditionele Hart van Wales, spreekt de bevolking Wels, terwijl in het noorden en zuiden Engels de voertaal is. 

Recent nieuws

26-10-2023

Madeira en Wandelen provincie Antwerpen

Onlangs verschenen twee nieuwe Odyssee Reisgiden: Madeira en Wandelen in de provincie Antwerpen


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen