Wandelen in Glasgow

Wandelen in Glasgow

Kijk van binnen!

‘People Make Glasgow’.

Het klinkt ietwat zoetsappig, maar deze nieuwe stadsslogan klopt als een bus. Zelfs de Glaswegians erkennen dat. De stad heeft veel doorstaan. Glasgow floreerde tijdens de Industriële Revolutie, benoemde zichzelf tot tweede stad van het Britse rijk, investeerde in transport en bouwde huizen, musea en ziekenhuizen in de Victoriaanse en Edwardiaanse bouwstijl.

De Eerste Wereldoorlog maakte aan dit alles een einde. Glasgow bevond zich in een diep dal zonder inkomsten en met veel ziektes, criminaliteit en armoedige levensomstandigheden voor de inwoners. Een grote schoonmaak haalde Glasgow letterlijk en figuurlijk uit het stof: gebouwen werden schoongespoten en de gemeente investeerde in de stad en in haar inwoners. Nu is het een stad met maandelijkse festivals, prijswinnende stadsparken, prachtige architectuur van onder andere de gerenommeerde architect Charles Rennie Mackintosh en mensen die trots zijn er te wonen. En dat stralen ze uit. Ongetwijfeld raak je tijdens je bezoek in gesprek met enkele Glaswegians en dit zal een belangrijk onderdeel van je reis zijn.

Vijf wandelingen

De wandelingen in deze gids voeren je langs de levens van deze mensen door de jaren heen en laat je ervaren hoe hun verhalen de stad vormden. Wandel door een van de acht originele straten van Glasgow, waar mensen honderden jaren geleden door liepen op weg naar de galg. Ontdek hoe mensen slechts vijftig jaar geleden nog zonder elektriciteit woonden en hoe de inwoners nu hun vrije tijd in de stad doorbrengen.

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen