Wandelen in Istanbul

Wandelen in Istanbul

Deze gids wordt momenteel geactualiseerd en is op dit moment niet beschikbaar.

Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Wandel en geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije met Istanbulexpert Marc Guillet. Iedere route staat op zichzelf. De wandelroutes overlappen elkaar niet, maar beginnen wel allemaal op hetzelfde punt, in de oude wijk Eminönü, aan de oever van de Gouden Hoorn. Wandelen langs een of meer van de routes in deze Odysseegids laat je kennismaken met het echte Istanbul. De stad zien met andere ogen dus, of Istanbul ‘like a local’.

De wandelgids van Marc is een echte aanrader. Wij hebben al twee wandelingen gelopen, Fatih en Üsküdar, en ze zijn erg interessant! Een echte aanrader deze gids!

Wandelen in Istanbul bestaat uit vier routes; twee aan de Europese oever van de Bosporus en twee aan de Aziatische kant. Ze duren allemaal tussen de vijf en zes uur. Ze laten je genieten van alle aspecten van het leven en de geschiedenis van de stad.

Lees meer over Wandelen in Istanbul op de Facebook pagina Enjoy Istanbul
 

Vier wandelingen

Wandelroute 1 -Fatih, rondom de moskee van Mehmet de Veroveraar

Deze wandeling gaat naar de moskee en het praalgraf van Mehmet de Veroveraar en de wijk daar omheen. Het is de meest conservatieve moslimwijk van Istanbul. Maar ook resten van de christelijke, Byzantijnse cultuur zijn nog aanwezig.

Wandelroute 2 - Langs beide oevers van de Galatabrug

Deze wandeltocht slingert dwars door de belangrijkste twee wijken van het historische en moderne Istanbul. Langs de sporen van de turbulente geschiedenis van de stad. Maar ook met voorbeelden van de wederopbloei van Istanbul, het uitgaansleven en de Turkse eetcultuur.

Wandelroute 3 - Üsküdar, het voormalige Griekse Chrysopolis

Deze wandeling verkent de oudste delen van Üsküdar – inclusief een bijzondere Osmaanse moskee die voor een vrouw werd gebouwd en een aparte, moderne moskee waarvan het interieur door een vrouwelijke architect is ingericht – en de sfeerrijke wijk Kuzguncuk, met fraaie en kleurrijke houten huizen.

Wandelroute 4 - Kadıköy, oud en modern Istanbul

Deze wandeling verkent het oude en moderne Kadıköy. Inclusief een bijzondere groente-, kruiden- en visbazaar, een Osmaans moskeetje, Griekse en Armeense kerkjes, de oudste apotheek, een straatje met antiekwinkeltjes, een communistische theetuin annex literair café, een moderne winkelstraat, en een heilige bron.

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen