Wandelen in Limburg (B)

Wandelen in Limburg (B)

Kijk van binnen!

Uit je kot: wandelen in Limburg (B)

 Na de wandelgidsen ‘Wandelen in Gent’ en ‘Wandelen in Oost-Vlaanderen’ trekt Robert Declerck naar de meest groene Vlaamse provincie: Limburg. In de provincie waar hij geboren is, neemt hij je mee op wandelingen op tien verschillende locaties. Allemaal wandelingen met afstanden die haalbaar zijn: gemiddeld: vijf kilometer. Net zoals in zijn andere gidsen zijn ook hier alle startplaatsen bereikbaar per trein. De wandelingen  zijn toegankelijk voor rolstoelen, al is het op sommige stations niet zo eenvoudig.

'Ik kijk uit naar de volgende wandelboeken van de andere provincies. Om, in deze speciale tijd, op een veilige manier te ontspannen in eigen streek!'
Recensie Reisboeken.be

Deze gids verschijnt in juni 2021. Reserveer nu als vast een exemplaar

Limburgs groen is alomtegenwoordig in de wandelingen in Bilzen, Diepenbeek en Zonhoven In Hasselt, Sint-Truiden en Tongeren is er veel aandacht voor cultuur, geschiedenis en tal van  andere bezienswaardigheden, maar ook hier zoek je de natuur op. Je zal ook merken dat in de mijngebieden (Genk en Beringen) de natuur weer terrein wint op het zwart dat vroeger uit de ondergrond gehaald werd door zwoegende mijnwerkers.

‘Uit je kot komen’ voor een wandeling is warm aanbevolen. Tijdens de wandelingen hebben we bovendien ook oog voor hoe men vroeger besmettelijke ziekten aanpakte. En dat zonder de medische kennis en inzichten van nu. Covid-19 bestond niet, maar de mensen hadden wel vaker te kampen met cholera, lepra en pest.

Met Uit je kot Wandelen in Limburg maak je kennis met wat Limburg te bieden heeft op uiteenlopende terreinen. Geniet ervan! Weldra zijn ook de andere Vlaamse provincies aan de beurt.

Over de auteur

Als geboren Limburger kent Robert Declerck de provincie uitermate goed. Hij deelt weetjes en plekjes die alleen insiders kennen. In de ‘Uit je Kot-tips’ leidt hij je naar lekkers allerhande, maar ook andere specialisten krijgen aandacht; van artiest over klokkenmaker tot duurzame handel.
De auteur publiceerde wel vaker over zijn provincie. Recent nog verscheen Duurzaam Limburg bij Odyssee Reisgidsen. Je moest eens weten wat voor lekkers en nuttigs die Limburgers op duurzame wijze produceren en aan de man brengen.

10 x wandelen in Limburgse gemeenten

Beringen: Groen en zwart hand in hand
Van het verleden de toekomst maken
Bilzen: De Demer als leidraad
Herinneringen aan Jazz Bilzen blijven
Diepenbeek: Wandelen tussen de wijers
Veelzijdig gebruik van vijvers
Genk: Wandelen tussen gisteren en vandaag
Genieten van een actieve stad
Hasselt 1: Mooi en smaakvol
Beeldenrijk en lekker
Hasselt 2: Street art en natuur
Op en bij de Groene Boulevard
Maasticht: Een verrassing!
Gezelligheid en architectuur
Sint-Truiden: Tussen groen en monumenten
Groen, ook met dank aan de geschiedenis
Tongeren: Langs omwallingen, door de geschiedenis
Groot aanbod voor één dag
Zonhoven: Verhalen en natuur
Eerst de dorpskern, dan de wijers

Recent nieuws

16-06-2020

Hollandse duinen

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen