Wandelen in Limburg (B)

Wandelen in Limburg (B)

De pers over:
Recensie Internetgazet

Kijk van binnen!

Uit je kot: wandelen in Limburg (B)

Odyssee Reisgidsen{ Uit-je-kot, wandelen in Vlaanderen​​​ In deze Odyssee wandelgids trekt Robert Declerck naar de meest groene Vlaamse provincie: Limburg. Limburgs groen is alomtegenwoordig in de wandelingen in Bilzen, Diepenbeek en Zonhoven In Hasselt, Sint-Truiden en Tongeren is er veel aandacht voor cultuur, geschiedenis en tal van  andere bezienswaardigheden, maar ook hier zoek je de natuur op. Je zal ook merken dat in de mijngebieden (Genk en Beringen) de natuur weer terrein wint op het zwart dat vroeger uit de ondergrond gehaald werd door zwoegende mijnwerkers. 

'Ik kijk uit naar de volgende wandelboeken van de andere provincies. Om, in deze speciale tijd, op een veilige manier te ontspannen in eigen streek!'
Recensie Reisboeken.be

Wandelen in Limburg (B): Heempark Genk​In de provincie waar hij geboren is, neemt hij je mee op wandelingen op tien verschillende locaties. Allemaal wandelingen met afstanden die haalbaar zijn: gemiddeld: vijf kilometer. Net zoals in zijn andere gidsen zijn ook hier alle startplaatsen bereikbaar per trein. De wandelingen  zijn toegankelijk voor rolstoelen, al is het op sommige stations niet zo eenvoudig.

De pers over Wandelen in Limburg
Kant-en-klaar!. Dat is de sterkte van dit wandelboek! De wandelingen zijn leuk en stapklaar. Je leert wat over de bezienswaardigheden en de streek.  Het is een dichtbij-huis-gids, dus er is geen grote verplaatsing nodig.  Onderweg zijn er gezellige terrasjes en horeca.  En als extraatje zijn er leuke ‘Kom uit je kot-tips’. De mooie foto’s nodigen uit om direct op pad te gaan.

Recensie Reisboelen.be

Over de auteur

Duurzaam Limburg (B)​Als geboren Limburger kent Robert Declerck de provincie uitermate goed. Hij deelt weetjes en plekjes die alleen insiders kennen. In de ‘Uit je Kot-tips’ leidt hij je naar lekkers allerhande, maar ook andere specialisten krijgen aandacht; van artiest over klokkenmaker tot duurzame handel.
De auteur publiceerde wel vaker over zijn provincie. Recent nog verscheen Duurzaam Limburg bij Odyssee Reisgidsen. Je moest eens weten wat voor lekkers en nuttigs die Limburgers op duurzame wijze produceren en aan de man brengen.

10 x wandelen in Limburgse gemeenten

Beringen: Groen en zwart hand in hand
Van het verleden de toekomst maken
Bilzen: De Demer als leidraad
Herinneringen aan Jazz Bilzen blijven
Diepenbeek: Wandelen tussen de wijers
Veelzijdig gebruik van vijvers
Genk: Wandelen tussen gisteren en vandaag
Genieten van een actieve stad
Wandelen in Limburg (B): Muurschildering Hasselt​Hasselt 1: Mooi en smaakvol
Beeldenrijk en lekker
Hasselt 2: Street art en natuur
Op en bij de Groene Boulevard
Maasticht: Een verrassing!
Gezelligheid en architectuur
Sint-Truiden: Tussen groen en monumenten
Groen, ook met dank aan de geschiedenis
Tongeren: Langs omwallingen, door de geschiedenis
Groot aanbod voor één dag
Zonhoven: Verhalen en natuur
Eerst de dorpskern, dan de wijers

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen