Wandelen in West- Vlaanderen

Wandelen in West- Vlaanderen

Kijk van binnen!

Uit je kot: Wandelen in West-Vlaanderen

​Deze Odyssee Reisgids neemt je mee naar West-Vlaanderen,  misschien wel de meest diverse provincie van België. Het verschil tussen de drukke kust en de rust in de West-Vlaamse Heuvels is groot. De plaatsen waar je gaat wandelen illustreren de verscheidenheid van de provincie: het bezige Brugge, het landelijke Lissewege, Ieper met zijn oorlogsverleden, het ingetogen Veurne, het watergebonden Diksmuide, de kuststad Oostende die ook historisch en qua natuur te bieden heeft, het aangename kustplaatsje De Haan, Poperinge met zijn lange groene traject, het verrassende Kortrijk en Damme met zijn vele historische facetten. 

​Alle startplaatsen zijn bereikbaar per trein behalve De Haan (kusttram) en Damme (bus). Bijna alle wandelingen zijn toegankelijk voor buggy’s en rolwagens, behalve in De Haan, waar je de duinen aandoet. 
De afstanden van de wandelingen bedragen meestal vijf kilometer of iets meer. Onderweg of achteraf heb je voldoende tijd om te pauzeren, te genieten van de omgeving en van het aanbod van lokale handelszaken. Daarnaast zijn geschiedenis, groen en cultuur facetten die steeds opnieuw opduiken. West-Vlaanderen heeft veel te bieden op dat vlak.

Titel Wandelen in West-Vlaanderen | Auteur Robert Declerck | Pagina’s 96 | ISBN 9789461231475 | Prijs € 19,50 | NIEUW!
Meer informatie Uit je kot: Wandelen in Vlaanderen
Bestel als E-book 

  • Blog Robert Declerck op Wandelen in Vlaanderen

Wandelen in West-Vlaanderen: zoveel wandeldromen

​In Wandelen in West-Vlaanderen wandelt Robert Declerck over een voormalige spoorlijn in het stadje Poperinge. 
Quintens Wandeling, een kilometerlang groen traject nabij de Poperingse stadskern is een mooi voorbeeld van wandelplezier in West-Vlaanderen. Een wandeldroom als het ware.
Vanaf het station van Poperinge reed ooit een trein naar Hazebrouck, een eind over de grens met Frankrijk. Zonder omwegen, zonder bochten, een mooi lijnrecht traject.

Lees verder

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen