Zákinthos

Zákinthos

Kijk van binnen!

Zákinthos (Zakynthos, Zante)

Odyssee Reisgids - Zakinthos (Zakynthos) is een prima vakantiebestemming. Je vindt er een mix van vakantievertier, natuur, verborgen bergdorpen en verlaten baaien. Een bootreisje naar het beroemde scheepswrak en de Blauwe Grotten is een leuke dagtrip. Toeristischer dan het buureiland Kefaloniá maar rustiger dan Kos en Rhodos. 

Voor laatste informatie over Zakinthos, zie Updates 

Gids boordevol informatie

Handige gids in pocketformaat, boordevol informatie over het eiland Zákinthos. Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden,  lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf,  praktische info van a tot z en woordenlijst.  Achtergrondinformatie over geschiedenis, landschap en bevolking , cultuur en klimaat.  

Badplaatsen

​Een groot deel van Zákinthos, het zuidelijkste van de Ionische eilanden, is groen en ongerept. Langs de kust liggen de grote en druk bezochte badplaatsen die een wereld op zich vormen. De hoofdstad is een vriendelijke stad met enkele fraaie pleinen, grote terrassen, kerken, musea en een hooggelegen burcht. Het eiland bestaat uit drie delen: het kale bergachtige noordwesten, de grote centrale vlakte in het oosten en de toeristische streken langs de zuid- en oostkust. De grootste badplaats is Langanás dat in de zomermaanden uitgroeit tot een 24-uurs feestlocatie. Gelukkig zijn er voldoende rustige plaatsen, zoals Ág. Sóstis, Límni Kériou en het Vasilikos-schiereiland. Gérakas op de zuidelijke punt bezit een gouden zandstrand. Op het eiland broedt de bedreigde Caretta varetta, de onechte zeeschildpad. 

Eiland van drie kapen

​De drie hoeken van het eiland worden gemarkeerd door kapen, waarvan Akr. Skinária in het noorden en Akr. Kerí in het zuiden fraaie grotten en arcaden hebben die door hun aanraking met de blauwe zee sprookjesachtige beelden oproepen. De derde kaap, Akr. Gérakas in het zuidoosten, heeft een ongerept zandstrand. Hier legt karetschildpad haar eieren legt. Excursies naar kustgrotten en schildpaddeneilanden zijn mogelijk maar ook een dagtrip naar buureiland Kefalonia is een prima optie.

Huurauto op Zakinthos (Nederlandstalige website)
Hotel zoeken op Zákinthos
Tip: Hotel Varres, Zakinthos-stad

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen