Auteurs

Auteurs

Leo Platvoet

Leo Platvoet (1951) studeerde sociologie en was gedurende 35 jaar actief in de politiek als partijbestuurder, gemeenteraadslid, Eerste Kamerlid en de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. Verder was hij actief als adviseur in de publieke sector, eindredacteur van NOVIB-Nieuws en auteur. Voor de Stedelijke Woningdienst Amsterdam schreef hij een achtdelige serie ‘Stappen door de Nieuwe Stad’ met wandelingen langs de jongste architectuur in alle stadsdelen van Amsterdam. Voor het blad ‘De Republikein’ schreef hij een serie artikelen over verdwenen en nog bestaande monarchieën in Europa. Sinds 2012 is hij werkzaam in Liberia voor het National Democratic Institute.

Tussen 1986 en 2002 schreef hij samen met Bartho Hendriksen zestien delen in de Serie Odyssee Reisgidsen. Daarna ontwikkelde hij samen met Hendriksen het (digitale) Odyssee concept en is thans vooral actief voor Odyssee als redacteur.

Zie verder de website van Leo Platvoet en zijn Facebook pagina. Ook op LinkedIn is hij te vinden. Van zijn belevenissen in Liberia houdt hij wekelijks een blog bij: Bericht uit Liberia.