Madrid

Madrid

Overnachten in Madrid
Autohuren in Madrid

Kijk van binnen!

Madrid, de gouden metropool

Deze Odyssee Reisgids neemt je mee naar de diverse wijken in de metropool Madrid. Ze hebben elk een eigen karakter: de ene traditioneel waar de tijd lijkt stil te staan en de andere juist modern en levendig. Hoe dan ook, ze hebben allemaal één ding gemeen: eten en drinken kan er op elke straathoek.

Gids boordevol informatie

Handige gids in pocketformaat, boordevol informatie over Madrid. Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden,  lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf,  praktische info van A Z en een woordenlijst.   

Smeltkroes

Madrid is een smeltkroes van culturen, een stad met veel gezichten. Madrid is modern en bruisend, maar ademt tegelijkertijd historie. Op cultureel gebied kent het de nalatenschap van Velázquez, Goya, Picasso en zo veel meer bekende kunstenaars die er bekende werken maakten. Ook schrijvers als Cervantes en Hemingway lieten hun sporen achter in de stad. Aan de architectuur is vaak veel over de historie af te lezen. De typische stijl van Habsburgs Madrid rondom Plaza Mayor, tegenover de indrukwekkende stadspoorten en paleizen die onder de Bourbons verschenen.

Enerverende geschiedenis

Toch kent de geschiedenis van de stad zwarte bladzijden. Madrid was meerdere malen het toneel van bloedige gevechten. In Spanje woedde een burgeroorlog (1936-1939), generaal Franco greep de macht en maakte daarmee een einde aan de Tweede Republiek. Tot aan zijn dood in 1975 ging Spanje gebukt onder zijn dictatoriale regime.
De parlementaire democratie is hersteld, maar nog steeds heeft Spanje en Madrid te kampen met erfenissen uit de tijd van de dictatuur, die door rumoerige aanhangers van Franco nog gekoesterd worden.

Overnachten in Madrid

Recent nieuws

02-12-2021

Albanië bestemming van Wie is de mol #22

Eindelijk is het bekend waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt. Presentator Rik van de Westelaken vertrok met de 11 kandidaten naar de parel binnen de Balkan: Albanië. Een land met een roerig verleden en waar de sporen van het communisme nog steeds zichtbaar zijn. Albanië vormt met haar overweldigende bergketens, uitgestrekte bossen, eindeloze kuststroken en wonderschone lagunes een fascinerend decor van het 22e seizoen van Wie is de Mol?
Odyssee heeft twee gidsen over Albanië:
Noord-Albanië
Tirana


14-09-2021

Uit je kot

Uit je kot neemt je mee op verkenning door Vlaamse steden. Lees verder


01-09-2020

Recent verschenen: Fietsen in Den Haag

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen