Zuid-Sinaï en de Rode-Zeekust

Zuid-Sinaï en de Rode-Zeekust

Kijk van binnen!

Geactualiseerde uitgave

Zuid-Sinaï en de Rode Zeekust

Liefhebbers roemen het gebied om haar prachtig gevarieerde woestijnen, rijke onderwaterleven of bijzondere flora en fauna in het hooggebergte. Zonliefhebbers zweren bij haar Rode Zeekust; gelovigen bij de vele heilige plaatsen die er te vinden zijn. Gedurende de 20ste eeuw bevochten Israël en Egypte het vrijwel continent en ging het van hand tot hand. Om een toekomstige inval van Israël te voorkomen – en de staatskas te vullen – veranderde Mubarak de kusten van Zuid-Sinaï tot massatoeristisch paradijs.

Tip: laat de bedoeïenen je meenemen buiten de paden van het massapubliek. Een tocht te voet of per kameel, met overnachtingen onder de blote sterrenhemel en vers bedoeïenenbrood als ontbijt is De Sinaï Ervaring.

Tegenwoordig komt het gros van de buitenlandse bezoekers dan ook voor zon, zee en strand. En dat is jammer, want buiten de grenzen van de vakantieressorts schuilt een ongekende veelzijdigheid en pracht van landschap en cultuur. Net buiten de kusten begint een woestijn die bepaald niet voldoet aan het stereotype beeld daarvan. Jazeker, er zijn uitgestrekte zandvlaktes. Maar ook kleurrijke en vreemd gevormde bergen en ravijnen, oases, nederzettingen van bedoeïenen, rotsen met eeuwenoude opschriften, restanten van turkooismijnen en zelfs een faraonische tempel. 

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen