Fietsen in Den Haag

Fietsen in Den Haag

Kijk van binnen!

Fietsen in de Den Haag

Geen stad zo groen als Den Haag, fiets vanuit het Centraal Station meteen het bos in en kom er pas weer uit nadat je via parken, duinen en zeezicht stuit op de boulevard van Scheveningen. En waar de duinen tussen stad en zee zijn bebouwd, fiets je door lommerrijke lanen langs vrijstaande villa’s en fraaie herenhuizen, of langs een mooi plein als een groene oase.

Ook verkrijgbaar als E-book, €10,00 Bestel snel in onze Odysseewinkel.

Groene stad

Zicht vanaf het Malieveld op Hoftoren, Citruspers en 'Haagse Tieten'

​​Geen stad zo volgebouwd als Den Haag. Fiets vanuit station Hollands Spoor langs de Laakhaven of ga dwars door de Schilderswijk en kom terecht in de naoorlogse flatwijken. Of fiets de gemeentegrens over naar Rijswijk, Voorburg of Nootdorp, zonder dat je merkt dat er maar een hapering in de stedelijke bebouwing zit. En toch, en toch, steeds kiert er groen door de stenen façades, want tussen de flats liggen plantsoenen, zijn er waterterrassen in Binckhorst, grenst een nieuwe woonwijk als Ypenburg aan veenweiden vol koeien.

Geen stad zo voornaam, zo rijk, zo internationaal als Den Haag met zijn ambassades in stadspaleisjes, zijn instellingen op het gebied van vrede en recht. En tegelijk geen stad met zoveel armoede in multiculturele wijken.

Museum Voorlinden

​​Uiteenlopende gezichten heeft Den Haag, en dat maken de zes fietsroutes in deze gids speciaal, ze laten je alle kanten van de stad zien. De routes variëren in lengte tussen 21 en 32 km; bijna elke route heeft eenvoudige mogelijkheden tot inkorting. Je kunt ze in een uurtje of twee fietsen, maar ze zijn stuk voor stuk een hele dag waard. Bezoek (in drie routes!) het strand, dwaal rond in museum Voorlinden, maak een wandeling door Clingendael, picknick in de Bieslandse Polder, strijk neer op de terrassen in Rijswijk, Voorburg of Binckhorst.

Zes fietsroutes 

Fietsen in Den Haag, fietsroutesFietsroute 1 | Park en Duin
Fietsroute 2 | Villa’s en zeezicht
Fietsroute 3 | Veenwijken en zandmotor
Fietsroute 4 | Havens en strandwal
Fietsroute 5 | Van Trekvliet tot Vinex
Fietsroute 6 | Bezuidenhout en landgoederen

   
     
     
     
     
   

Recent nieuws

20-03-2024

Elba en de Toscaanse eilanden verschenen

07-03-2024

-

26-10-2023

Madeira en Wandelen provincie Antwerpen

Onlangs verschenen twee nieuwe Odyssee Reisgiden: Madeira en Wandelen in de provincie Antwerpen


07-06-2023

Drenthe en Op zoek naar de Gentse heksen

Kijk in onze laatste Nieuwsbrief


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen