Bohemen Tsjechië

Bohemen Tsjechië

Kijk van binnen!

Bohemen

Tsjechië, dat zich graag afficheert als het hart van Europa, is een veelzijdig vakantieland. Praag is van een onweersproken schoonheid. Vele eeuwen architectuur zijn er in steen gestold en een ongemakkelijke geschiedenis heeft er zijn sporen nagelaten. Tegen dit eeuwenoude decor speelt zich een bruisend straatleven af, met alle voor- en nadelen van dien.'

De gids Bohemen is verkrijgbaar als paperback (binnenkort) en e-book. 

Maar Tsjechië is meer dan alleen Praag. Het land is rijk aan bossen, heuvel- en bergruggen, middeleeuwse marktstadjes, kuuroorden en wandelpaden. Kastelen en musea zijn er in overvloed. Zeker na de scheiding met Slowakije gaat het Tsjechië voor de wind, maar het is geen paradijs op aarde. De verouderde industriecomplexen lieten een vervuild visitekaartje achter, maar zijn in veel gevallen omgevormd tot culturele centra. Het past geheel in de traditie van de Odyssee-reisgidsen om dat niet te verhullen, maar juist aan te geven hoe de reiziger desondanks de vele aantrekkelijke kanten van het land kan ontdekken.

Praag wordt omringd door de regio Bohemen, dat tweederde van de Tsjechische Republiek beslaat. In het midden van de regio ligt een glooiend gebied dat doorsneden wordt door de rivieren Vltava (Moldau), Labe (Elbe) en Ohre. Ten westen van de hoofdstad ligt Karlovy Vary, een lommerrijk kuuroord in de bosrijke heuvels. Plzeň is een industriële stad en bekend van Pilsner Urquell. In Kutná Hora is het sinistere knekelhuis een bezoek waard. Ten zuiden van Praag, dicht tegen de Oostenrijkse grens, staat een andere bierbrouwerij, Ceske Budejovice, de thuisbasis van Budweiser, en Cesky Krumlov met zijn roze gekleurde kerken en fresco’s paleizen.

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen