nieuw

nieuw

Albanië

Tirana en omgeving
Nieuwe gids
Tirana is ideale bestemming voor al een stedentrip. Ga dan wel een week, drie dagen voor de stad zelf en vier voor de schitterende omgeving. Tirana is de jonge hoofdstad van Albanië en heeft zich in korte tijd ontwikkeld van een geïsoleerde en onbekende hoofdstad tot een bruisende metropool, die buitenlandse bezoekers in veel opzichten verrast. In het begin van de 20ste eeuw was Tirana een klein, levendig marktstadje in een verre provincie van het Ottomaanse rijk. Door de grote invloed van Italië vanaf 1925 kreeg Tirana een compleet nieuw centrum met brede boulevards, ruime pleinen en grote regeringsgebouwen. Dat Italiaanse centrum is nog prominent aanwezig. De binnenstad heeft die Italiaanse uitstraling gehouden, met tientallen terrassen, tuinen, parken en door hoge platanen omzoomde straten.

België

Wandelen in de provincie Antwerpen
Nieuwe gids
Provincie Antwerpen, daar ontmoet je natuurlijk de Schelde. Die verbindt de bruisende grootstad Antwerpen met de stilte van Sint-Amands en Mariekerke. Ook in de zanderige Kempen is er water: de Nete en haar bijriviertjes duiken overal op: in Mol, in Herentals, in Geel en in Lier. Het water van de Nete omgeeft, doorkruist en omsingelt zowel de natuur als stadskernen. De Nete staat haar water af aan de Dijle, die ook in Mechelen voor sfeer zorgt. Sfeer tref je ook in de Uit-je-kot Tips: allemaal aangename plekken om te genieten van het goede leven.

Portugal

Madeira
Nieuwe gids
Ten westen van Noord-Afrika ligt een kleine Portugese eilandengroep eenzaam in de oceaan: de Madeira-archipel. Hoofdeiland Madeira is een toeristische bestemming van formaat. Het heeft een prachtig grillig berglandschap, ruige zeekliffen, indrukwekkende laurierbossen, een heerlijk mild klimaat, een rijke cultuur en een zeer toepasselijke bijnaam: het Bloemeneiland. Gek genoeg heeft Madeira lange tijd een ietwat oubollig imago gehad, waarschijnlijk doordat er nauwelijks strandvertier is en er buiten de schoolvakanties veel mensen van middelbare leeftijd en ouder afkwamen op de bloemenpracht, het klimaat en het fantastische landschap.

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen