Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Deze gids is niet meer leverbaar.

Ieder eiland zijn eigen gids

De Canarische Eilanden behoren al een aantal decennia tot de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa. Niet minder dan tien miljoen toeristen komen jaarlijks op de zonnige stranden van de archipel af. De zeven eilanden vormen een uitermate afwisselend gebied met een interessante geschiedenis en cultuurschatten.

De eilanden zijn gezegend met indrukwekkende kusten, prachtige stranden, een opvallend gevarieerde natuur en bizarre vulkanische landschappen.

Zeven zusters

De twee grootste eilanden, Tenerife en Gran Canaria, trekken van oudsher de meeste bezoekers, gevolgd door het vulkanische eiland bij uitstek Lanzarote en het groene La Palma. Maar ook het magische eiland La Gomera met zijn laurierbos, Fuerteventura met de mooiste stranden van de archipel en het authentieke El Hierro spreken al sinds jaar en dag vele reizigers tot de verbeelding. In deze gids komen de hoogtepunten van de Canarische Eilanden uiteraard ruim aan bod, maar Odyssee heeft verder gekeken dan de stranden van Gran Canaria en Tenerife, de kabelbaan naar de Teide en de attractieparken rond Maspalomas, en is op zoek gegaan naar de 'onbekende' plekjes op de eilanden.

Natuur en stranden

De reiziger wordt meegenomen naar meer dan twintig nationale en natuurparken, naar de fraaiste stranden van Fuerteventura en de verste kapen van El Hierro, naar het hart van de Caldera de Taburiente en de vuurbergen van Lanzarote, en naar de meest afgelegen dorpen van Tenerife en Gran Canaria. Veel aandacht is besteed aan het uitstekende netwerk van lange- en korteafstandswandelpaden, inclusief de minder platgetreden paden. Ook bruisende fiesta's en goede keukens komen volop aan bod.

Wees je eigen reisgids

Je kunt zelf je eigen reisgids zijn. Reis je alleen naar El Hierro, kies dan voor het hoofdstuk Hierro. Voeg eventueel de hoofdstukken Achtergrondinformatie en Geschiedenis als extra aan je digitale gids toe. Je kunt ook kiezen voor meerdere eilanden als je die bezoekt. 

Recent nieuws

07-06-2023

Drenthe en Op zoek naar de Gentse heksen

Kijk in onze laatste Nieuwsbrief


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen