Cyprus

Cyprus

Deze gids is niet meer leverbaar.
Mariëtte van BeekBéatrice Boots

Cyprus, het geboorte-eiland van Aphrodite – de godin van de liefde – is een aantrekkelijke zomer- en wintervakantiebestemming die meer te bieden heeft dan strand, zee en zon. Antieke opgravingen zijn te vinden in Paphus en Kourion, natuurschoon in het Tróodos-gebergte, eenzaamheid in het woeste Akámas-schiereiland en middeleeuwse fresco's en iconen in de vele Byzantijnse kerken en kloosters die het eiland rijk is.  Musea geven een overzicht van de lange geschiedenis van het eiland, de cultuur en de volkskunst. Voor actieve vakantiegangers zijn er natuurwandelingen, fiets- en watersportmogelijkheden.

Sinds 1974 is het eiland verdeeld in een Grieks-Cypriotisch en een Turks-Cypriotisch deel. Vanuit Nicosia is het mogelijk dagtochten te maken naar Lefkoşa (Noord-Nicosia), de ommuurde stad Famagusta, de antieke stad Salamis en het idyllische havenstadje Kyrénia.

Zomer en winter

Cyprus is een zomer- en wintervakantiebestemming die meer te bieden heeft dan alleen strand, zee en zon. Antieke opgravingen zijn te vinden in Paphus en Kourion, natuurschoon en vermomde kerkjes in het Tróodosgebergte, eenzaamheid en zeeschildpadden op het woeste Akámas-schiereiland, relieken, middeleeuwse fresco's en iconen in de vele Byzantijnse kloosters die het eiland rijk is. Kleine en grote musea geven een indruk van de lange en roerige geschiedenis van het eiland, de cultuur en de volkskunst. Voor actieve vakantiegangers zijn er natuurwandelingen, fiets- en watersportmogelijkheden.

Land van uitersten 

Maar Cyprus is ook een land van uitersten. Sinds de Turkse invasie in 1974 is het eiland verdeeld in een zuidelijk Grieks-Cypriotisch en een noordelijk Turks-Cypriotisch deel. Vanuit Cyprus is het eenvoudig dagtochten te maken naar Lefkoşa, de ommuurde stad Famagusta, de antieke stad Salamis of het idyllische havenstadje Kyrénia. 
Wat je ook in Cyprus gaat doen, deze gids maakt je graag wegwijs. 

Recent nieuws

13-06-2022

Wandelen in Chicago en Wandelen in Valencia

Recent verschenen twee nieuwe wandelgidsen: Wandelen in Chicago en Wandelen in Valencia


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen