Drenthe

Drenthe

Deze gids wordt momenteel geactualiseerd en is op dit moment niet beschikbaar.

Drenthe: groene provincie

Deze Odyssee Reisgids neemt je meer naar Drenthe. De provincie wordt vereenzelvigd met rust, heidevelden, veengebieden, hunebedden, schapen en brinkdorpen. Vanaf 1850 zijn de ontoegankelijke veenmoerassen en woeste heidegronden op grote schaal ontgonnen en ontwikkeld tot bos en landbouwgronden. Vanaf 1850 zijn ontoegankelijke veenmoerassen en woest heidegronden op grote schaal ontgonnen en ontwikkeld tot bos- en heidegronden. 

De herziene gids Drenthe  verschijnt half april 2023. Wil je een bericht ontvangen wanneer de gids is verschenen of alvast een exemplaar bestellen, stuur dan een mail naar info@odyssee-reisgidsen.nl

​​Drenthe maakt met drie nationale parken ‒ Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Drentsche Aa ‒ zijn naam als groene provincie meer dan waar. Het is bij uitstek een provincie om te voet of per fiets te verkennen. Een netwerk van meer dan 1400 kilometer fietspad brengt de bezoeker tot in alle hoeken van de provincie. En voor de wandelaar zijn er korte en lange wandelroutes uitgezet. Ook zijn er speciale routes voor mountainbikers en skaters. Musea, oudheidkamers en bezoekerscentra geven een boeiend beeld van de geschiedenis, cultuur en natuur in Drenthe. 

Titel Drenthe | Auteur Bartho Hendriksen | Pagina’s 96 | ISBN 9789461231659 | Prijs € 19,50 | NIEUW!

Recent nieuws

30-11-2022

Odyssee fondslijst 2023

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen