Duurzame Ardennen

Duurzame Ardennen

Kijk van binnen!

Het groene en duurzame gezicht van België


Hoewel het nog geen twee uur rijden is vanuit Maastricht naar La Roche-en-Ardenne in het hart van de Ardennen, doet de regio `buitenlands' aan: indrukwekkende rotsformaties, slaperige dorpen, woeste rivieren, steile hellingen en een `vreemde' taal. De Ardennen vormen het groene en vriendelijke gezicht van Wallonië. Langs de rand van de Ardennen liggen de steden Luik en Namen, die ten onrechte door veel Ardennengangers worden gemeden.

Tijdens mijn jeugd, al eventjes geleden in Belgisch Limburg, waren de Ardennen onveranderlijk het doel van de jaarlijkse schooluitstapjes: de waterval van Coo, de bossen waarin je heerlijk kon ravotten, de riviertjes waarin watersport te beleven viel, de rustige dorpjes waar we onze boterhammen aten. Terwijl we opgroeiden bleven de Ardennen een favoriete vakantiebestemming.  Robert Declerck

De Ardennen vormen een ideaal gebied voor actieve vakantiegangers. Vanuit alle dorpen lopen talrijke wandelwegen de heuvels in. Ook voor fietsers en mountainbikers zijn er speciale routes uitgezet. Kajakkers kunnen terecht in de wateren van de Lesse, Ourthe, Amblève en Semois. Behalve sportieve activiteiten bieden de Ardennen ook culinaire genoegens.

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen