Eindhoven

Eindhoven

Deze gids is niet meer leverbaar.

This is Eindhoven

Op het eerste gezicht lijkt Eindhoven een rustige, moderne industriestad met weinig geschiedenis. Het tegendeel is echter waar. Eeuwenlang was Eindhoven een stadje dat omringd werd door agrarische dorpen. Het heeft veel gevechten en epidemieën doorstaan. Pas aan het begin van de 20ste eeuw ging de economie bruisen, met name dankzij de invloed van familiebedrijf Philips, dat verweven is met de gehele moderne geschiedenis van de stad. Mede dankzij Philips heeft Eindhoven de bijnaam Brainport verworven.

De Odyssee Resigids Eindhoven verschijnt najaar 2015. Wil je een bericht ontvangen als de gids verschijnt, stuur dan een mailtje naar info@odyssee-reisgidsen.nl

Industrieel verleden

​Door heel de stad stonden fabriekspanden van de oude textielfabrieken en van Philips. Helaas is een groot deel van deze historische gebouwen zonder pardon afgebroken, waardoor de stad het aanzien heeft van een jonge, moderne stad. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn veel historische bouwwerken beschadigd geraakt of verwoest. Gelukkig werden enkele gebouwen behouden en is de rijke geschiedenis op veel plaatsen nog terug te vinden, zelfs in de binnenstad. de WitteDame, de Admirant, het station, de neogotische Sint-Catharinakerk en landgoed Mariënburgt zijn mooie herinneringen aan het verleden. Eindhoven telt 140 rijksmonumenten.

Recent nieuws

18-06-2025

​​​​​​​Utrechtse Heuvelrug

Laat je verrassen door de levendige dorpen, de fraaie buitenhuizen en kastelen, de overweldigende natuur en de vele wandel- en fietsmogelijkheden op de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug ligt in het hart van Nederland en strekt zich uit van De Bilt naar Rhenen en van Utrecht tot Amersfoort. In het zuiden is de heuvelrug slechts twee kilometer breed; ter hoogte van de lijn Driebergen–Austerlitz vijftien kilometer.
De meer dan zestig meter hoge stuwwal van zand en grind is in de voorlaatste ijstijd, zo'n 150.000 jaar geleden, gevormd door het schuivende ijs. De dorpen en de landgoederen liggen als een lang snoer langs de randen van de stuwwal, in het overgangsgebied van hoog naar laag.


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen