Kefaloniá en Itháka

Kefaloniá en Itháka

  CBR Car Rental
Since 1981 the safest car hire in Kefalonia.

Kijk van binnen!

Twee aantrekkelijke eilanden

Deze Odyssee Reisgids laat je kennismaken met de eilanden Kefaloniá en Itháka. Kefaloniá is in veel opzichten het aantrekkelijkste Ionische eiland. Het is voor een groot deel door bergen bedekt, heeft een aantal fraaie stranden die de grillige rotskust openbreken. Itháka is een van de meest tot de verbeelding sprekende Griekse eilanden. 

Gids boordevol informatie

Handige gids in pocketformaat, boordevol informatie over de eilanden Kefaloniá en Itháka. Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden,  lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf,  praktische info van a tot z en een woordenlijst.  Achtergrondinformatie over geschiedenis, landschap en bevolking , cultuur en klimaat.  

Kafloniá: bergen, stranden en inheemse zilverspar

Een blik op de kaart laat zien dat het eiland in twee delen uiteen valt. Het grote oostelijke deel met de hoofdstad Argostóli is aantrekkelijk en bergachtig en het westelijke schiereiland waarop Lixoúri ligt, dat voor een groot deel uit een vruchtbare laagvlakte bestaat. Beide stadjes liggen tegenover elkaar aan de Golf van Argostóli. De hoogste top is de 1628 m hoge Mégas Óros van het Énosgebergte dat in het zuidoosten ligt tussen Argostóli en Póros. Rond de berg bevinden zich nog de laatste resten van inlandse oernatuur: wilde paarden en de Abies cephalonica, een zilverspar die al in de antieke oudheid tot hout werd verwerkt. De fraaiste stranden liggen aan de zuidkant: Skála, Kateliós, Lourdáta en, veel dichter bij de hoofdstad, Kourkoumeláta, en bij Xi en Petani op schiereiland aan de westkust. Aardige kustdorpen zijn Póros, Fiskárdo en Ássos. Dit laatste dorp, ingeklemd tussen bergen, baai en een Venetiaanse vesting, is ongetwijfeld een van de aangenaamste verblijfplaatsen op het eiland

Itháka: eiland van Odysseus

Itháka is immers het eiland van Odysseus, de held uit de antieke avonturenroman Odyssee van Homerus. Vele archeologen hebben met de Odyssee in de hand het eiland afgespeurd en verrassende overeenkomsten gevonden, dan wel bijzondere vondsten gedaan die moeten bewijzen dat Itháka het koninkrijk van Odysseus was.

Hotel zoeken op Kefaloniá
Hotel op zoeken op Ithaká

Recent nieuws

20-03-2024

Elba en de Toscaanse eilanden verschenen

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen