Kopenhagen

Kopenhagen

Deze gids is niet meer leverbaar.

Stad aan de Sont

Neem deze gids mee op je citytrip naar de hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen heeft het allemaal: stadspaleizen, vernieuwende architectuur, Scandinavisch design en gastronomie, talloze musea voor hedendaagse kunst en 'hygge' terrassen. Je kunt er de waterbus pakken, of, zoals de meeste bewoners doen, met de fiets de stad verkennen.

Benieuwd naar de opnamelocaties van de tv-series The Killing, Borgen en The Bridge? Kijk hier voor speciale wandeltours.

Vesterbro

In de opgeknapte wijk Vesterbro vind je bijzondere winkeltjes, galerieën en restaurants, bijv. in Kødbyen, de voormalige Vleesstad. Blijf niet in het centrum hangen: pak de metro naar de nieuwe woonwijken op Amager (Ørestad), waar de universiteit met moderne campus, het blauwe Koncerthuset en megawinkelcentra verrezen zijn. 

's Zomers kun je heerlijk zwemmen in het Havenzwembad of zonnen op een van de talloze stranden rond de stad. Ga eens naar een openluchtoptreden of locatietheater. 

Populaire stad

Kopenhagen is ook populair onder inwoners van Zuid-Zweden voor een avondje uit. Sinds 2000 is de stad met Malmö verbonden door de 18 kilometer lange Sontbrug, een gecombineerde brug/tunnel. Met de trein of bus ben je in minder dan een uur aan de overkant.

De metrolijn is uitgebreid met Cityringen (‘de stadsring’): dan zijn het centraal station en twee andere treinstations (Østerport en Nørrebro) met de pleinen Rådhuspladsen en Kongens Nytorv verbonden.
Net buiten de stad liggen spraakmakende musea als Arken en Louisiana, een tripje meer dan waard. Ook hier zijn fijne stranden en het volkse pretpark Bakken. 

Recent nieuws

20-03-2024

Peloponnesos en Santotini

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen