Náxos, Páros en Antíparos

Náxos, Páros en Antíparos

Kijk van binnen!

Ontdek Náxos, Páros en Antíparos

Náxos, het grootste eiland van de Cycladen, wordt minder drukbezocht dan het bekende buureiland Mikonos. Maar het eiland heeft veel meer te bieden aan natuurschoon, stranden, eigenheid en cultuur. De hoofdstad Chóra (ook bekend als Náxos-stad) heeft een prachtige waterkant en een netwerk van steile steegjes aan de voet van het oude kasteel op de heuveltop. Niet ver van de stad vind je eenzame stranden, sfeervolle bergdorpen en opgravingen.

Gids boordevol informatie

Handige gids in pocketformaat, boordevol informatie over het eiland Zákinthos. Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden, lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf, praktische info van a tot z en woordenlijst.  Achtergrondinformatie over geschiedenis, landschap en bevolking, cultuur en klimaat.  

Alles wat Griekenland aantrekkelijk maakt, is terug te vinden op Náxos, Páros en Antíparos: van mythologie en oude beschavingen tot weelderig groen of ruige rots landschappen met om elke bocht een kijkje op de gouden stranden en de helderblauwe zee. De witte dorpen met vierkante huizen en hun gekleurde luiken in de steegjes steken daar prachtig bij af.

Náxos, Páros en Antíparos bieden de toerist elk op hun eigen wijze een mooi beeld van de Cycladen. Het relatief groene Náxos maakt indruk met zijn Venetiaanse torens en schitterende valleien. Páros biedt de vele toeristen de opmerkelijke combinatie van maar liefst 62 stranden en minstens zoveel kerken. Op Antíparos ten slotte kan de toerist op een van de rustige stranden bijkomen van deze kosmopolitische eilanden en mijmeren over de duizenden jaren die de grot en de opgravingen aan zich hebben zien voorbijtrekken.

Hotel zoeken op Náxos
Hotel zoeken op Parós

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen