Salzburg

Salzburg

Deze gids is niet meer leverbaar.
Yang Yang Chiu

Salzburg wordt geassocieerd met Wolfgang Amadeus Mozart en de film The Sound of Music. Maar de stad aan de Salzach heeft meer te bieden: een fraaie binnenstad met gebouwen in weelderige barokstijl, intieme pleinen, smalle straatjes en de hoog boven de stad gelegen burcht Hohensalzburg.

Met deze Salzburg-gids kun je zien waar de jonge Mozart opgroeide en enkele van zijn belangrijkste werken componeerde, maar ook het spoor van de familie Von Trapp uit The Sound of Music volgen.

Verborgen parel

In deze gids staan niet alleen de belangrijkste bouwwerken van de voorbije eeuwen beschreven, maar hebben we ook oog voor moderne architectuur, de gastronomische hotspots en de omgeving die Salzburg nog aantrekkelijker maakt dan de stad van zichzelf al is.Ontdek Salzburg met behulp van de Odysseegids zelf en geniet van deze verborgen parel in het hart van Europa. 

Barokpracht

Salzburg wordt door de rivier de Salzach in tweeën gedeeld, de Altstad en de Neue Altstadt, en wordt omgeven door twee bergen, de Mönchsberg en de Kapuzinerberg. Tot 1816 leidde de stad als kleine onafhankelijke staat een eigen leven los van Oostenrijk. In de 17de eeuw gaven de ambitieuze aartsbisschoppen de stad haar barokke aanzien dat kon wedijveren met de pracht en praal van de Italiaanse steden. De barokke kerken, pleinen en straten in de Altstadt herinneren aan deze tijden.

Mozart & Sound of Music

Salzburgs beroemdste zoon W.A. Mozart leeft voort in zijn muziek en in de wereldberoemde Salzburger Festspiele. Zijn beeltenis is nadrukkelijk aanwezig in het stadsbeeld. Elke doos met Mozartkugeln – bonbons van chocolade, pistachenoten en marsepein – draagt zijn portret. Ook de liefhebbers van de film The Sound of Music kunnen de filmlocaties bezoeken. Zo zong de gouvernante Maria (Julie Andrews) met de Von Trapp-kinderen het beroemde lied Do-re-mi in en rond het Schloß Mirabell. 

Recent nieuws

21-03-2020

Vier nieuwe gidsen in 2020

    
     


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen