Sámos

Sámos

Kijk van binnen!

Groen eiland 

Vijfde druk 2024
Door de grote verscheidenheid aan bergen, heuvels, stranden en vegetatie heb je de indruk dat Sámos een veel groter eiland is, Ondanks de recente toeristische ontwikkelingen en de vele bosbranden blijft het onbetwist een van de mooiste eilanden in de Egeïsche Zee. 

Gids boordevol informatie
Handige gids in pocketformaat, boordevol informatie over het eiland Sámos. Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden, lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf, praktische info van a tot z en woordenlijst.  Achtergrondinformatie over geschiedenis, landschap en bevolking, cultuur en klimaat.  

Het landschap wordt door twee bergmassieven bepaald. In het westen rijst het Kerketéfsgebergte op met als hoogste top de Vígla (1433 m). Het gebergte is rijk aan grotten en holen en vormt herhaaldelijk het epicentrum van kleine aardbevingen. In het midden ligt het Ámbelosgebergte met de Karvoúni (1153 m) als hoogste top. Tussen de bergketens en de zee strekken zich kleine, vruchtbare plateaus uit, waarvan de Kámbos Chóras bij Pithagório de grootste is. De zeestraat, Stenó Samoú, die het eiland van Turkije scheidt, is op het smalste punt slechts 1200 meter breed.

Het is een ideaal eiland voor mensen die van de traditionele, Griekse sfeer en gastvrijheid willen genieten en op zoek zijn naar een combinatie van rust, cultuur en natuur.  Saskia van Bommel

Het toerisme vormt de belangrijkste sector van de economie. Van de ‘drie zusters’ is Sámos het meest toeristisch ontwikkeld. Sámos-stad is sinds 1834 de hoofdstad van het eiland. Kokkári, Pithagório en Kámbos-Votsalákia zijn drukke toeristische plaatsen. Het groene karakter van Sámos en de vele paden trekken veel wandelaars aan. Het bekendste product van het eiland is de wijn, die aan het einde van de 19de eeuw vooral in Engeland geliefd was.

Hotel zoeken op Sámos

Recent nieuws

20-03-2024

Peloponnesos en Santotini

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen