Voerstreek

Voerstreek

Wandelen

Meer informatie over wandelen in Voerstreek: Wandelnetwerk Voerstreek

Deze gids is niet meer leverbaar.

Tot rust komen in de Voerstreek

Deze Odyssee Reisgids neemt je mee naar de eigenzinnige Voerstreek. Het golvende Zuid-Limburgse heuvelland zet zich over de grens voort in de Belgische Voerstreek. De streek en drie van de zes dorpen danken hun naam aan het riviertje de Voer. Het is het enige stukje van de Belgische provincie Limburg ten oosten van de Maas: een roerig gebied waar de tegenstellingen tussen de Nederlands- en Franstaligen in het verleden soms heftig opliepen. Nu komen bezoekers naar de Voerstreek voor de rust en het natuurschoon.

Voor wie even op zoek is naar meer stadse geneugten is al snel in Luik, Aken of Maastricht. Een uitstapje naar Waalse dorpen als Aubel (met Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle), Dalhem en de Abdij Val-Dieu is een aanrader.

Landelijk uitzicht

Eeuwenlang domineerde de landbouw en door de vrij geïsoleerde ligging groeide de bevolking slechts langzaam. Ook door het feit dat geen ruilverkavelingen plaatsvonden, zijn de bestaande historische structuren en het landelijke uitzicht bewaard gebleven. Torenflats, fabrieksschoorstenen en zelfs supermarkten zul je hier niet vinden.

Recent nieuws

02-07-2024

Top10 verkoop Odyssee Reisgidsen juni 2024

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen