Wales

Wales

Deze gids is niet meer leverbaar.

Het trotse Cymru

Wales, de achtertuin van Engeland of het trotse Cymru, het land der broederschap. Deze vraag houdt al eeuwen de Cymro en Cymraeg, de bewoners van Wales, bezig. In 1536 maakte Edward I met de Act of Union een einde aan de zelfstandigheid van Wales en sindsdien is de titel `prins van Wales' een eretitel voor de erfprins van de Britse kroon. Het prinsdom is een land van contrasten. Imposante bergketens, groene valleien en uitgestrekte heidevelden worden afgewisseld met groene valleien,  kleine marktsteden  en dorpen.

Tijdens je verblijf in Wales creëer je je eigen legende, geïnspireerd door prachtige landschappen, de rust, de taal die vraagtekens oproept, de gastvrije bewoners, de lokale gastronomie, de geschiedenis die zich verrassend aandient en de talloze mythen in al hun variaties.  Robert Declerck

Verspreid in het landschap staan robuuste kastelen, verlaten kloosters en sierlijke landhuizen als een herinnering aan een voorbij verleden. In geen andere land is de geschiedenis zo nadrukkelijk aanwezig. De prehistorische bewoners lieten stenen cirkels en grafheuvels achter, de Kelten hun kruizen, de Anglonormandiërs hun kastelen met versterkte toren op een opgeworpen heuvel, de Welse prinsen en de Lords of the Marches hun solide vestingen, Edward I zijn ijzeren ring, de monniken kloosters en kerken, de non-conformisten hun kapellen en de industriebaronnen hun mijnen en fabrieken. In Caernarfon, Meirionnydd, Ceredigion en Anglesey, het traditionele Hart van Wales, spreekt de bevolking Wels, terwijl in het noorden en zuiden Engels de voertaal is. 

Recent nieuws

18-06-2025

​​​​​​​Utrechtse Heuvelrug

Laat je verrassen door de levendige dorpen, de fraaie buitenhuizen en kastelen, de overweldigende natuur en de vele wandel- en fietsmogelijkheden op de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug ligt in het hart van Nederland en strekt zich uit van De Bilt naar Rhenen en van Utrecht tot Amersfoort. In het zuiden is de heuvelrug slechts twee kilometer breed; ter hoogte van de lijn Driebergen–Austerlitz vijftien kilometer.
De meer dan zestig meter hoge stuwwal van zand en grind is in de voorlaatste ijstijd, zo'n 150.000 jaar geleden, gevormd door het schuivende ijs. De dorpen en de landgoederen liggen als een lang snoer langs de randen van de stuwwal, in het overgangsgebied van hoog naar laag.

Deze Odyssee Reisgids biedt:
•     Beschrijving van de mooiste landgoederen
•     Informatie over geschiedenis en cultuur
•     Suggesties voor wandelingen en bijzondere horeca
•     Aandacht voor natuur en milieu
Meer

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen