Wandelen in Düsseldorf

Wandelen in Düsseldorf

Deze gids is niet meer leverbaar.

Zes wandelingen in en rond de Altstadt

NU VIERDE GEACTUALISEERDE DRUK
Düsseldorf ligt aan de Oostkant van de Rijn, ongeveer 100 km zuidoost van Nijmegen en 60 km oost van Roermond, net ten zuiden van het Ruhrgebied en ten noorden van Keulen. Het is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Met 590.000 inwoners is Düsseldorf bijna even groot als Rotterdam. 

De Königsallee, die meestal kortweg 'Kö' wordt genoemd, is een van de weinige internationaal bekende straten die zich terecht boulevard mag noemen: hier klopt het hart van de shoppingmetropool Düsseldorf. 

Sfeervolle Altstadt

​Veel Nederlanders kennen de stad van het internationale vliegveld. Dat gebruiken ze als handig alternatief voor het overvolle Schiphol. Daarnaast trekt ook de Kerstmarkt duizenden Nederlanders tijdens de Adventsweken. Zakenmensen komen naar de Messe (Jaarbeurs) voor een of andere tentoonstelling of naar het Fashion House om kleding uit te zoeken voor hun modezaak. Wanneer deze mensen in het centrum komen, zien ze wat voor leuke stad Düsseldorf eigenlijk wel is. Prachtige gebouwen, sfeervolle Altstadt, veel kunst en cultuur. Je kunt hier heerlijk eten, goed uitgaan en prima winkelen.

Zes eigenzinnige wandelingen

Voor wie meer over deze stad wil weten kan deze gids uitkomst bieden. Er worden zes wandelingen beschreven, elk met een eigen karakter. De eerste twee wandelingen leggen de nadruk op de geschiedenis (oud en meer recent). De derde voert langs brouwerijen en kroegen van de Altstadt. De vierde wandeling toont de spectaculaire architectuur van de Medienhafen. De vijfde is door het middeleeuwse voorstadje Kaiserswerth met de ruïne van het kasteel van keizer Barbarossa. De zesde heeft als titel ‘Longen en Hart van Düsseldorf’ en laat de mooiste parken en musea zien. De wandelingen duren van ongeveer 90 minuten tot maximaal 3 uur. Iedere wandeling begint met een korte omschrijving van de route en hoe je eenvoudig naar het startpunt komt met het openbaar vervoer.

Recent nieuws

30-11-2022

Odyssee fondslijst 2023

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen