Wandelen in Maastricht

Wandelen in Maastricht

Kijk van binnen!

Vier wandelingen in Maastricht

Deze Odyssee Reisgids bevat vier wandelingen door het veelzijdige Maastricht: de stad van het goede leven, maar ook de stad van monumenten en moderne architectuur. Aan bijnamen heeft Maastricht geen gebrek: oudste stad van Nederland, monumentenstad (Maastricht heeft na Amsterdam de meeste monumenten), eerste bisschopsstad, oudste industriestad, winkelstad, studentenstad en de ‘gezelligste stad’ van Nederland.

Wandelen in Maastricht is te koop in de (reis)boekhandel in Nederland en Vlaanderen. Je kunt de gids ook betsellen via de Odysseewinkel of internetboekhandels. 

Internationale sfeer

​Hoewel relatief een kleine stad – 119.500 inwoners op nog geen zestig vierkante kilometer – is Maastricht een stad met een grootstedelijke, internationale sfeer. Nederlands, Frans en Duits zijn naast het Maastrichts de voertalen. De stad is rijk aan cultuur, geschiedenis, monumenten, folklore en tradities.

Place to be

Zowel Maastrichtenaren als ‘Hollanders’ omschrijven de stad als Bourgondisch, buitenlands, mondiaal, gezellig, typisch zuidelijk en zonnig. Wat maakt Maastricht ‘the place to be’? Waarom komen duizenden bezoekers naar de stad aan de Maas om te winkelen, te flaneren, uit eten te gaan of gewoon lekker op een terras te zitten? En niet alleen Hollanders maar ook Belgen en Duitsers hebben de bijzondere sfeer van de stad ontdekt. Is het de fraaie ligging aan de Maas, de lange geschiedenis of de historische binnenstad met haar ruim vijftienhonderd monumenten? Zijn het de monumentale pleinen, de vierhonderd cafés, de chique restaurants en de luxe winkels? Of is het – en dat is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende verklaring – een combinatie van al deze factoren?

Recent nieuws

20-03-2024

Elba en de Toscaanse eilanden verschenen

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen