Wandelen in Valencia

Wandelen in Valencia

Kijk van binnen!

Valencia

Valencia is typisch Spaans gebleven en biedt de bezoeker vele culturele schatten om te ontdekken. Maar dat niet alleen: wie moe is van de vele musea, het prachtige oude centrum of de imposante architectonische hoogstandjes, kan met hetzelfde gemak even uitblazen op de prima zandstranden van de stad. Een unieke combinatie.

Weekendje weg

​Tel daarbij op dat Valencia een stuk minder toeristisch is dan bijvoorbeeld Barcelona, en de stad kan zich presenteren als buitengewoon aantrekkelijke bestemming voor buitenlandse bezoekers. Mede dankzij de rechtstreekse vluchten die prijsvechters de laatste jaren uitvoeren op Valencia, weten dan ook steeds meer mensen de stad te vinden voor een weekendje weg of een langere vakantie.

Wandelingen

Met deze gids ontdek je Valencia met drie wandelingen
1. Het historische centrum Barrio del Carmen, dat een sfeervolle mengelmoes van bouwstijlen heeft.
2. L’Eixample, gebouwd voor de gegoede burgerij, waar de betere restaurants, bars en winkels te vinden zijn.
3. De Jardines del Turia, de transformatie rivier tot uniek stadspark: de trots van de stad.

Omgeving

Valencia ligt in een vruchtbare vlakte die de huerta genoemd wordt. Deze uitgestrekte en goed bevloeide vlakte heeft de stad veel economische voorspoed gebracht. Met name de sinaasappelteelt is van belang voor de Valencianen en bepalend voor het landschap rondom de stad. Overal zie je de citrusbomen en ruik je in het voorjaar de sinaasappelbloesem. Maar de huerta biedt nog veel meer: katoen, olijven en amandelen. De zuidkant van de stad wordt gedomineerd door het beschermde natuurpark Albufera waar gevist wordt en rijst verbouwd en waar vogels uit noordelijker streken in de winter hun toevlucht zoeken. 

Recent nieuws

20-03-2024

Elba en de Toscaanse eilanden verschenen

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen