Zuid- Bourgondië

Zuid- Bourgondië

Deze gids is niet meer leverbaar.

Een ontdekkingsreis tussen Saône en Loire

TWEEDE GEACTUALISEERDE DRUK
Zuid-Bourgondië, ofwel het departement Saône-et-Loire ligt in het zuiden van Bourgondië en is één van de vier departementen die samen deze regio vormen. Zoals de naam al aangeeft, bepalen twee rivieren de ligging: de Saône doorkruist het departement van noord naar zuid en vormt vanaf Tournus de oostgrens, terwijl de Loire het gebied in het zuidwesten afbakent.

Behalve een prachtig gevarieerd landschap en een rijk cultureel erfgoed heeft Zuid-Bourgondië als troef fantastische fiets-, vaar- en wandelmogelijkheden. Het is kortom, een streek die voor iedereen wat te bieden heeft.

Romaanse kerken

Zuid-Bourgondië is een agrarische streek: hier grazen de beroemde charolaisrunderen en scharrelt het pluimvee van de Bresse. Bosbouw is volop aanwezig en daarnaast beschikt Zuid-Bourgondië over twee bekende wijngebieden; de Côte chalonnaise en de Mâconnais. Ook op spiritueel gebied heeft de streek veel te bieden. Er staan nog meer dan 250 romaanse kerken, waarvan vooral die op het platteland vaak een bijzondere charme hebben. Verder liggen de belangrijke pelgrimsplaats Paray-le-Monial, de moderne oecumenische gemeenschap van Taizé en de boeddhistische trekpleister Temple des Mille Bouddhas in deze regio.

Recent nieuws

13-06-2022

Slovenië: stad & bergen | Geen verzendkosten

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen