Jeruzalem

Jeruzalem

Kijk van binnen!

Jeruzalem

Odyssee Reisgids - Jeruzalem, snijpunt van religies. Israël en de Palestijnse gebieden vormen het snijpunt waar jodendom, christendom en de islam samenkomen en… met elkaar botsen. Duizenden jaren gemeenschappelijke geschiedenis leren ons dat. Profeten en aartsvaders, Abraham, David, Jezus en Mohammed zouden hier hebben rondgewandeld. Het brandpunt van dit alles vormt Jeruzalem.

Snel bestellen

Odyssee Reisgids, een gids boordevol informatie

Handige gids in pocketformaat, boordevol informatie over de stad Jeruzalem en omgeving. Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden,  lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf en praktische info. Achtergrondinformatie over geschiedenis, landschap en bevolking , cultuur en klimaat.  

Voor velen is en blijft de Heilige Stad het middelpunt van de wereld. In de 21ste eeuw voeden media, godsdienst en politiek elkaars belangstelling voor Jeruzalem 24 uur per dag. Niet eerder werd de stad zo sterk onder de loep genomen als tegenwoordig. Joodse, christelijke en islamitische heiligdommen liggen er vrijwel overal bij elkaar, naast elkaar en boven op elkaar.

Oude Stad
Het intens kloppende hart van de stad vormt de historische kern: de Oude Stad. Een opeenhoping van markten, tempels, kerken, ruïnes, graftombes, moskeeën en synagogen waar je dagen doorheen kunt dwalen. In deze gids neem ik je mee naar het bruisende hart van de Oude Stad maar zal ik ook aandacht vragen voor een aantal plekken buiten de Oude Stad, en zelfs buiten Jeruzalem, die zeker ook het bezoeken waard zijn. Daarnaast heb ik voor wie niet dagelijks te maken heeft met jodendom en islam een aantal verdiepende kaderteksten in de gids opgenomen. In de kaderteksten zal ik ook wat langer stilstaan bij het conflict tussen Israël en de Palestijnen dat al decennia het nieuws bepaalt en helaas nog veel langer zal blijven bepalen. 

Recent nieuws

20-03-2024

Peloponnesos en Santotini

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen