Moravië Tsjechië

Moravië Tsjechië

Kijk van binnen!

Odyssee Reisgids Moravië

Deze Odyssee Reisgids neemt je mee naar Moravië, de regio in het oosten en zuidoosten van Tsjechië. De regio grenst in het noorden aan Polen en in het zuiden aan Slowakije en Oostenrijk. Moravië is overwegend landelijk van karakter met een paar grote steden. Zoals het brusiende en industriële Brno met rode huizen en brede boulevards en de oude stad Olomouc die barts van de energie. Telč en Nový Jičín hebben betoverende stadspleinen.

Gids boordevol informatie
Odyssee Reisgidsen zijn handige gidsen in pocketformaat, boordevol informatie over de regio Moravië.  Met Odyssee´s aanraders, kaarten, up-to-date informatie over bezienswaardigheden,  lokale producten, eten & drinken, uitgaan, verblijf,  praktische info van a tot z en een woordenlijst.  Achtergrondinformatie over geschiedenis, landschap en bevolking, cultuur en klimaat.

​Het verder dunbevolkte Moravië heeft een afwisselend landschap: van ruig tot lieflelijk. In de heuvelachtige streken Bílé Karpaty en Jeseníky is nog veel onbedorvens te ontdekken. Moravië is ook bekend om zijn heerlijke wijnen. De adel wist dit te waarderen en bouwde er de meest uitzinnige landgoederen. De componisten Gustav Mahler en Leoš Janáček, president T.G. Masaryk, pedagoog Comenius en psychiater Sigmund Freud werden in Moravië geboren. Musea houden de herinneringen aan hen levend.

  • Moravië wordt overzichtelijk in twee regio’s beschreven
  • Kaderteksten met boeiend achtergrondinformatie
  • Goede overzichtskaarten
  • Fraaie kleurenfoto’s
  • Veel tips voor horeca en overnachtingen

Recent nieuws

20-03-2024

Wordt verwacht: Elba en de Toscaanse eilanden

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen