Rotterdam

Rotterdam

Kijk van binnen!

Rotterdam, stad van kunst, cultuur en architectuur

Rotterdam is een feest om te ontdekken en biedt veel mogelijkheden voor een heerlijke stedentrip. Deze gids laat je kennismaken met de mooiste moderne stad van Nederland: Rotterdam. In het eerste hoofdstuk wordt de geschiedenis van de Maasstad verteld, vanaf de eerste bewoning tot aan de laatste stadsvernieuwing. Zeven thematische hoofdstukken leiden je vervolgens langs alle mooie, interessante en hippe plekken van de stad.

 Bekende en minder bekende kanten worden beschreven, waarbij veel aandacht is voor kunst en cultuur. 

Wereldstad

Toeristen van over de hele wereld bezoeken Rotterdam. Na 75 jaar stadsvernieuwing heeft zij meer te bieden dan ooit. Hippe buurten, moderne architectuur, heel veel kunst op straat en toonaangevende galeries naast historisch waardevolle gebouwen, geven kleur aan de stad. Na het bombardement in 1940 moest een groot deel van het centrum van de Maasstad vanaf de grond worden opgebouwd. Met name in de laatste twee decennia zijn er gedurfde futuristische bouwwerken verrezen, waarmee Rotterdam kan wedijveren met wereldsteden als Sydney, Montreal en het naoorlogse Berlijn. De stad is nog niet af en wordt almaar mooier en mooier. Het alom aanwezige water zorgt voor bedrijvigheid en ontspanning.

Kunst, cultuur en architectuur

Rotterdam is een heerlijke stad voor wie van kunst, cultuur en architectuur houdt, maar heeft ook fantastische winkelgebieden. De Rotterdamse mentaliteit (‘niet lullen, maar poetsen’) wordt alom geprezen en Rotterdammers blijken ook nog eens aardige mensen te zijn. Deze gids laat je vanuit zeven verschillende invalshoeken kennis maken met de meest veelzijdige stad van Nederland. Deze verkenning kan heel goed te voet, maar Rotterdam is ook een fijne stad om in te fietsen.

Inhoud

Historisch Rotterdam: van Delfshaven naar het centrumTrendy Rotterdam: rondom het Centraal Station en de Markthal
Cultureel Rotterdam: Museumpark en Witte de With
Groen Rotterdam: onthaasten in een wereldstad
De noordelijke Maasoever: Manhattan aan de Maas
De Kop van Zuid: spannende mix van oud en nieuw
Rotterdam wereldhaven: vissersdorp aan de Rotta, wereldhaven aan de Maas

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen