Wandelen in Bologna

Wandelen in Bologna

Deze gids wordt momenteel geactualiseerd en is op dit moment niet beschikbaar.

'De ideale reisgenoot'

Gids wordt herdrukt. Medio februari verschijnt de herziene editie van de gids. Vast een exemplaar reserveren? Stuur een mail naar info@odyssee-reisgidsen.nl.


Verrassend middeleeuws

Met deze gids Wandelen in Bologna wandelgids ervaar je dat Bologna een bruisende studentenstad is en ene ideale wandelbestemming. Bolgona heeft drie bijnamen: La Rossa, la Grassa en la Dotta. La Rossa, de rode, dankt de stad aan de rode gebouwen en daken. La Grassa, de dikke, verwijst naar de rijke keuken; je eet er de lekkerste pasta’s van Italië. En de derde bijnaam is La Dotta, de geleerde. In Bologna werd in de 11de eeuw de eerste universiteit van Europa gesticht.

Met deze gids in de hand geniet je extra van het prachtige Bologna: je komt op plekken die je zelf niet zou vinden en je krijgt op een prettige manier achtergrond informatie aangeboden. Recensie op Bol.

Complimenteren met de gids voor Bologna. Deze was een ideale reisgenoot tijdens onze city trip naar de stad.De wandelingen staan uitstekend beschreven en de bezienswaardigheden en lekkere adresjes zijn écht top!Omdat we de wandelingen zo tof en grondig uitgekiend vonden, deden we alle vier de wandelingen uit de reisgids.  Marjolein en reisgenote Lise

Twee stadspleinen

Het centrum van Bologna bestaat uit twee pleinen die aan elkaar grenzen: het grote Piazza Maggiore en het kleinere Piazza del Nuttuno. Op het Piazza Maggiore vind je de San Petronio en het stadhuis. Op het Piazza del Nuttuno staat de Fontana del Nettuno, een fontein waarop de Griekse god Neptunus staat afgebeeld. Op vijf minuten lopen van de pleinen tref je de middeleeuwse eyecatchers van de stad:  de toren Asinelli en Garisenda.

Vier wandelingen met routekaarten en tips voor onderweg

- De geheimen van het historisch centrum
- Een reis door de geschiedenis van de universiteit
- De gouden tijden van het water
- De heuvels van Bologna

Odyssee in Margriet

Recent nieuws

20-03-2024

Peloponnesos en Santotini

Vers van de drukker: twee nieuwewe gidsen over Griekse bestemming, de bakermat van Odyssee-reisgidsen.
Peloponnesos en Santorini

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen