Wandelen over de Godenweg

Wandelen over de Godenweg

Kijk van binnen!

 Van Bologna naar Florence

De Odyssee gids Wandelen over de Godenweg is een wandeltocht van Bologna naar Florence en loopt dwars door de Apennijnen. De glooiende zandpaden en karrensporen van de Godenweg voeren langs kleine Italiaanse bergdorpen en prachtige landhuizen met uitzicht over de groene heuvels om je heen. Zo wandel je steeds dieper Toscane in.

​De Godenweg is een wandeltocht van Bologna naar Florence en loopt dwars door de Apennijnen. De glooiende zandpaden en karrensporen voeren langs kleine Italiaanse bergdorpen en prachtige landhuizen met uitzicht over de groene heuvels om je heen. Zo wandel je steeds dieper Toscane in. Na een lange wandeldag geniet je met een goed glas wijn van lokale pastagerechten en kun je overnachten in kleine bed-and-breakfasts. Wandelaars worden daar als goden vereerd en in de watten gelegd.

Godenweg

De Godenweg is een middelzware wandeltocht. Je klimt en daalt ongeveer 600 meter per dag. De afstand van 120 kilometer wordt meestal in zeven dagen afgelegd. Natuurlijk kun je er langer over doen. Zo zie en geniet je meer. Het is ook mogelijk om etappes van de Godenweg als dagtocht vanuit Bologna of Florence te doen. Op die manier kun je een deel van de Godenweg wandelen als je een citytrip naar een van beide steden maakt.

Goddelijke plaatsen

De reisgids Wandelen over de Godenweg beschrijft deze bijzondere wandeltocht door het hart van Italië. De gids bevat kaartjes en een nauwkeurige routebeschrijving, maar helpt je ook om onderweg lekkere trattoria’s te vinden of een leuke overnachting op een passende plek op de route. Natuurlijk vind je ook beschrijvingen van de – goddelijke – plaatsen, heuvels en bezienswaardigheden die je tegenkomt. Een voorproefje vind je in deze blog. Ben je benieuwd hoe de gids tot stand komt? Dat lees je hier.

Recent nieuws

20-03-2024

Peloponnesos en Santotini

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen