Kárpathos en Kásos

Kárpathos en Kásos

Accommodatie op Kásos

Ecotourism Karpathos  
Meerdaagse wandelingen en andere activiteiten 

Karpathos op social media (Karpathos Tourism)
 

Instagram
YouTube

Kijk van binnen!

Juweel in de Dodekanesos

ZEVENDE DRUK 2023

Deze Odyssee Reisgids neemt je mee naar Kárpathos, een bergachtig eiland met langs de kust prachtige baaien en mooie stranden. Het toerisme beperkt zich tot de hoofdstad Pigádia en enkele badplaatsen. Hier vind je geen megahotels maar kleinschalige accommodaties. Kárpathos is een wandeleiland. Rode bordjes wijzen wandelaars de weg. In de reisgids wordt ook Kásos, dat net iets onder Kárpathos ligt, beschreven. Hoewel beide eilanden slechts tien kilometer uit elkaar liggen, vormen ze een wereld van verschil.

Kárpathos en Kásos vormen samen het best bewaarde geheim van Griekenland. De eilanden kennen nog die unieke combinatie van tradities, folklore en gastvrijheid.

Eilandleven

In het noordelijke deel van het eiland leven oude tradities voort. Sinds enkele jaren is de weg naar het noorden berijdbaar voor auto’s. Tot die tijd ging het vervoer per 4WD, boot of ezel. Oude ezelpaden zijn omgezet in wandelpaden waardoor het eiland over een goed wandelnetwerk beschikt. 
Ten noorden van Kárpathos ligt het kleine eiland Saría, een wonderschoon eiland dat beschikt over mooie baaien, archeologische vindplaatsen en verlaten dorpen.
Kásos is moeilijk bereikbaar vanaf de buureilanden en wordt daardoor nauwelijks bezocht door toeristen en dagjesmensen. Het eilandleven speelt zich af op en rond het grote havenplein en de oude vissershaven van Fri.

Wandelen op Kárpathos

Kárpathos is een van de weinige Griekse eilanden waar wandelen serieus wordt genomen. Op het eiland zijn 18 gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Rode bordjes met KA gevolgd door het nummer van de wandelroute wijzen de wandelaar de weg. prachtige uitzichten en lopen – in het voorjaar – door bloemenvelden. Waar bordjes ontbreken wijzen rood-zwarte verfstrepen de weg. De routebeschrijving en de kaart bieden uitkomst. De meeste paden zijn onverhard en bieden fraaie uitzichten. Op de Touristic and Hiking Map staan op de achterkant dertig wandelingen (twaalf in het noorden en achttien in het zuiden) afgebeeld op kaartjes van 1:50.000. De kaart is op het eiland verkrijgbaar. Een mooie wandeling is route 16 van Lefkós naar Mesochóri.

Het vergeten Kásos

Het kleine Kásos leidt een sluimerend bestaan aan de zuidelijke rand van de archipel. Het beschikt over beperkte accommodatiemogelijkheden en een weinig ontwikkelde infrastructuur. Grote delen van het eiland zijn ontoegankelijk. De veerverbinding met het buureiland Kárpathos is ongunstig, waardoor slechts weinig toeristen de oversteek maken.

Recent nieuws

20-03-2024

Peloponnesos en Santotini

07-03-2024

-

26-10-2023

Madeira en Wandelen provincie Antwerpen

Onlangs verschenen twee nieuwe Odyssee Reisgiden: Madeira en Wandelen in de provincie Antwerpen


07-06-2023

Drenthe en Op zoek naar de Gentse heksen

Kijk in onze laatste Nieuwsbrief


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen