Ljubljana

Ljubljana

Kijk van binnen!

Geactualiseerde uitgave

Het kleine Praag

‘Het kleine Praag’ wordt Ljubljana wel genoemd en wie rondloopt door het oude centrum van de stad begrijpt deze vergelijking meteen. De vele pleinen en monumenten en de kleinschaligheid waardoor alle belangrijke bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen, maken dat je vrijwel meteen moet denken aan de grotere zus in Tsjechië.

Inderdaad, Ljubljana en Zagreb zijn ‘Europa', Belgrado is al iets anders. Ook in de communistische tijden waren Praag, Krakau en Warschau ‘Europeser' dan Athene, dat tot het ‘Westen' behoorde.
Mia Doornaert

Wandelen

Ljubljana is een stad dat veel te bieden heeft. Wie van een dagje winkelen houdt, kan zich vermaken op de prachtige Centrale Markt. Maar je kunt net zo goed eens samen met de locals gaan wandelen bij de Šmarna Gora, of de vele musea bezoeken. En aangezien Ljubljana ook een studentenstad is, zijn er in het centrum tientallen aantrekkelijke cafés, restaurants en bars te vinden waar je terecht kunt voor de Sloveense keuken.

Charmate stad

De eerste indruk van Ljubljana is dat het een stad is waar je met één dag wel klaar bent. Toch is het jammer om niet even wat meer tijd uit te trekken voor deze charmante stad. Dankzij de rijke geschiedenis zijn er veel bijzondere gebouwen, bruggen en zelfs een kasteel te ontdekken. Dit kasteel (Ljubljanski Grad) domineert het stadsbeeld. Voor veel toeristen is het bezichtigen van het kasteel de meest populaire attractie.er land verder, maar ergens in de moerassen werden ze verrast door de Draak van Ljubljana. Gelukkig weten Griekse helden precies wat ze in deze situaties moeten doen en Jason wist de draak dan ook te verslaan. Nu houdt de draak nog de wacht bij de Drakenbrug.

Recent nieuws

02-12-2021

Albanië bestemming van Wie is de mol #22

Eindelijk is het bekend waar het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? zich afspeelt. Presentator Rik van de Westelaken vertrok met de 11 kandidaten naar de parel binnen de Balkan: Albanië. Een land met een roerig verleden en waar de sporen van het communisme nog steeds zichtbaar zijn. Albanië vormt met haar overweldigende bergketens, uitgestrekte bossen, eindeloze kuststroken en wonderschone lagunes een fascinerend decor van het 22e seizoen van Wie is de Mol?
Odyssee heeft twee gidsen over Albanië:
Noord-Albanië
Tirana


14-09-2021

Uit je kot

Uit je kot neemt je mee op verkenning door Vlaamse steden. Lees verder


01-09-2020

Recent verschenen: Fietsen in Den Haag

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen