Wandelen in Chicago

Wandelen in Chicago

Kijk van binnen!

Wandelen in Chicago

In de Odyssee Reisgids Wandelen in Chicago staan acht wandelingen en een Blues-route door verschillende buurten van Chicago die je leiden langs highlights en minder bekende plekken in de stad. De tijd liet zijn sporen na. In het oude zakendistrict The Loop, zijn veel bijzondere bouwstijlen en historische wolkenkrabbers te vinden binnen de ring van verhoogde spoorlijnen, de L-trains. Niet te missen is het in 2004 geopende Millennium Park op de ongebruikte rangeerterreinen van de spoorwegen. En de Magnificent Mile, een luxueus winkelgebied, met de historische Water Tower.

Trancity: Interessanter dan de gemiddelde gids
Chicago is derde stad van de Verenigde Staten; een stad met een fascinerende ruimtelijke geschiedenis die ruimschoots aan bod komt in dit fijne wandelgidsje. In 1871 brandde een groot deel van de stad af. De wederopbouw van de stad bracht spectaculaire architectuur en de eerste wolkenkrabbers met staalstructuur. In de anderhalve eeuw die volgde bleef Chicago een staalkaart voor Amerikaanse stedelijke ontwikkeling, ruimtelijk en sociaaleconomisch. Wandelen in Chicago van Irina van Aalst en Kirsten Visser vertelt dat verhaal en is daardoor interessanter dan de gemiddelde reisgids.
Lees volledige recensie

Chicago heeft meerdere gezichten. Kilometerslange stranden en parken langs Lake Michigan, vervallen industriële gebouwen langs de spoorlijnen, een skyline met kantoren en luxueuze appartementen, armoede en werkloosheid in het zuidelijke deel en woonwijken waar hoger opgeleiden de oude bewoners verdringen. De stad telt meer dan tweehonderd buurten en wordt daarom ook wel de city of neighborhoods genoemd. Een groot deel van deze buurten is zeker een bezoek waard.

Neighborhoods

​​In de wijk Wicker Park domineren sinds enkele decennia koffietentjes, fietsers, vintage, zen- en yogastudio’s het straatbeeld. Een eindje verderop is het verhoogde park, The 606, voorheen in gebruik als spoorlijn. En Fulton Market, ooit het centrum van de vleesverwerkende industrie, nu één van de hipste wijken van de stad. Het industriële verleden is nog goed zichtbaar: oude pakhuizen huisvesten nu trendy café’s, restaurants en kantoren van ’s werelds bekendste multinationals.

De buitenwijk Oak Park is een dorp in de stad met lommerrijke lanen, ruime woningen en grote tuinen. Een eeuw geleden nog de gedroomde wijk voor mensen die het centrum van de stad verlieten. De plek waar architect Frank Lloyd Wright veel woningen ontwierp voor prominente Amerikaanse families.

​​En Pilsen, een migrantenwijk met Boheemse architectuur en Mexicaanse muurschilderingen, waar Mexicaanse restaurantjes en hippe koffietentjes elkaar nu afwisselen. Of Bronzeville, het hart van de Afro-Amerikaanse cultuur met een roerige geschiedenis van segregatie en discriminatie. Nog steeds kampt de wijk met een stigma, maar zijn er verschillende lokale initiatieven om Bronzeville weer een positiever en aantrekkelijker imago te geven.

Kaarten

De kaarten in deze gids zijn gemaakt door Ton Markus (Geo-C&M-cartographic design, Universiteit Utrecht) op basis van een ontwerp van B.J. Köbben & Geografie

Wandelingen

​​

Odyssee Reisgidsen & VS

Wandelen in New York
Mississippi: Blues & Burgerrechten
Austin

Recent nieuws

02-07-2024

Top10 verkoop Odyssee Reisgidsen juni 2024

20-03-2024

Peloponnesos en Santotini

07-03-2024

-

26-10-2023

Madeira en Wandelen provincie Antwerpen

Onlangs verschenen twee nieuwe Odyssee Reisgiden: Madeira en Wandelen in de provincie Antwerpen


07-06-2023

Drenthe en Op zoek naar de Gentse heksen

Kijk in onze laatste Nieuwsbrief


Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen