populair

populair

Wandelen in Istanbul
Istanbul is uniek. Het is de enige stad ter wereld op twee continenten. Geniet van oud en nieuw in de culturele hoofdstad van Turkije. Het is een stad met warme gastvrijheid, mediterrane culinaire cultuur, melancholische muziek, een rijke geschiedenis, overblijfselen van oude beschavingen en sporen van het vroege christendom.
Bohemen
In herdruk
Praag wordt omringd door de regio Bohemen, dat tweederde van de Tsjechische Republiek beslaat. In het midden van de regio ligt een glooiend gebied dat doorsneden wordt door de rivieren Vltava (Moldau), Labe (Elbe) en Ohre.
Andalusië
In herdruk
In deze Odysseegids komen de bekende hoogtepunten ruim aan bod, maar er is ook verder gekeken dan de kathedraal van Sevilla en de Alcazaba van Alemería. Odyssee is op zoek gegaan naar het onbekende Andalusië. De reiziger wordt meegenomen naar natuurparken, verborgen stranden van Cabo de Gata, de onbekende gebieden van de Sierra Morena en het hart van Los Alcornocales.
Valencia
Valencia is typisch Spaans gebleven en biedt de bezoeker vele culturele schatten om te ontdekken. Maar dat niet alleen: wie moe is van de vele musea, het prachtige oude centrum of het imposante architectonische hoogstandjes, kan met hetzelfde gemak even uitblazen op de prima zandstranden van de stad. Een unieke combinatie.
Zeeland
Zeeland heeft veel te bieden, vooral ‘s zomers: zee, brede stranden, dijken, polders, historische steden en verstilde dorpen. Dijken domineren het landschap, oude, nieuwe, lage en hoge, soms kaal, vaak met bomen en bloemen. Ook vind je er forten, burchten, kastelen, kerken en stadhuizen.