- Aarhus
- Aarhus is de tweede stad van Denemarken die afgezien van een bruisend stadsleven een prachtige bosrijke omgeving en adembenemende stranden biedt.
- Bornholm
- ‘Zij van de andere kant van de zee’, zo noemen de inwoners van het Deense eiland Bornholm hun medelandgenoten. Bornholm kent vele benamingen en wordt ook wel een exotisch eiland genoemd. Geen vanzelfsprekende aanduiding voor een eiland dat in de Baltische Zee tussen Polen en Zweden ligt.
- Faeröer
- Tussen Schotland en IJsland liggen enkele minder bekende, maar bijzondere eilandengroepen. De Faeröer is daar één van. De oceaan bepaalt hier het leven, ver weg van de continenten. Voor Nederlanders geen bekend terrein, maar misschien juist daarom een extra uitdagend en boeiend reisdoel.
- Lofoten
- Wat mag je verwachten op de Lofoten, de fascinerende archipel in het hoge noorden? ’s Zomers een sprookjesachtig land badend in bijzonder zonlicht. Niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts, wanneer de middernachtzon als levenselixir van het noorden laag boven de horizon hangt.
- Spitsbergen
- Spitsbergen (Svalbard) is geen alledaagse bestemming. Het is ook zeker geen bestemming voor massatoerisme. Alhoewel het kan gebeuren dat een cruiseschip de hoofdstad Longyearbyen aan doet en de straat en de belangrijkste bezoekerscentra even overspoeld worden door toeristen. Meestal is dat maar korte tijd het geval, want de schepen hebben een strak vaarschema. Iets anders is het met de mensen die met gerichte belangstelling voor deze Arctische omgeving deze bijzondere bestemming uitkiezen. Op Spitsbergen is het vooral leeg.
- Vesterålen
- De eilandengroep Vesterålen wordt in Noorwegen vaak in één adem genoemd met de wat zuidelijker gelegen Lofoten. De Lofoten hebben toeristisch gezien altijd meer in de belangstelling gestaan, maar Vesterålen heeft een minstens vergelijkbare aantrekkingskracht. De natuur is groots en woest en het is een paradijs voor walvissen en zeearenden én voor de ontdekkende en verwonderende mens.