stedengids

stedengids

Pristina en omgeving
Verwacht
Kosovo, een van de laatste onbekende hoeken van Europa, trekt langzaam meer en meer bezoekers. Hoewel Pristina (Prishtinë) niet hoog scoort op de lijst van aantrekkelijke steden, barst de stad van energie. De stad vormt een wonderlijke mix van traditie en moderniteit, van oost en west. De stad vormt een goede uitvalsbasis om Kosovo te verkennen.

Albanië

Tirana
Nieuwe gids
Tirana heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld van de saaiste Europese hoofdstad tot een bruisende metropool. Overal zijn parken, volle terrassen en levendige markten en winkeltjes. De voormalige hermetisch afgesloten woonwijk voor leden van de communistische partij Blloku is een nieuw uitgaanscentrum geworden.

Bulgarije

Sofia
Verwacht

Sofia ligt in het westen van het land aan de rivier de Iskar, aan de voet van het Vitoshagebergte. De stad is een prachtige mix van diverse culturen en herbergt vele erfenissen uit het verleden. Als je door het centrum loopt proef je de rijke geschiedenis van stad en land. Er zijn vele imposante kerken en overheidsgebouwen, aantrekkelijke parken en pleinen en de soms grimmige overblijfselen uit het communistisch tijdperk. Ook herbergt de stad de grootste kathedraal van de Balkan, de Alexander Nevski Kathedraal. Tegenwoordig is Sofia een moderne en drukke stad, het centrum van de Bulgaarse politiek, economie en cultuur. 

Onze nieuwsbrieven ontvangen?

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen