Odyssee Reisgidsen

Odyssee Reisgidsen

Odyssee Reisgidsen: actueel, eigenzinnig en praktisch

Als je reist, ken je het verschijnsel: je loopt rond met een dikke reisgids, maar de helft van de gids bevat informatie over eilanden, regio’s en steden die je niet bezoekt. Odyssee biedt de oplossing. Op deze website kun je je eigen reisgids samenstellen: als je alleen naar een regio of stad gaat, kun je dát deel bestellen. De Griekse eilanden gaan gewoon per eiland over de digitale toonbank. Ook onderwerpen als geschiedenis, kunst, politiek, samenleving, praktische informatie kun je naar keuze bestellen. En dat alles tegen een schappelijke prijs. De gidsen worden digitaal als PDF of ePub geleverd. Maar als je toch liever een echt boek in je koffer of rugzak stopt: geen probleem! Ook daar zorgen we voor!

Recent verschenen: Tirana 

Waarom Odyssee Reisgidsen?

Recent nieuws

09-08-2017

Odyssee in Margriet


07-08-2017

Verwacht eind 2017/begin 2018

​Nieuw titels bij Odyssee Reisgidsen

26-06-2017

Tirana

 Nieuw verschenen: Tirana
Tirana, de hoofdstad van Albanië, raakt steeds meer in zwang als een aantrekkelijke bestemming voor een stedentrip. Het is wellicht de laatste onontdekte Europese hoofdstad. Overnachtingen en maaltijden zijn goed en goedkoop.  de bewoners meer dan gastvrij. Ga naar website

05-03-2017

Bogotá

Bogotá, de hoofdstad van Colombia, wordt gezien als een van Latijns-Amerika´s veelbelovende steden met zijn interessante musea, pleinen en kerken. Het koloniale, kleurrijke straatbeeld wisselt af met moderne hoogbouw en wijken die in de neoturdorstijl zijn verrezen. Het chique noorden, het groene westen en het heuvelachtige oosten van de stad worden beschreven, evenals bezienswaardigheden in de omgeving van de stad. 
Auteur: Phebe Tempelaars woont in Bogotá en schrijft voor verschillende kranten en tijdschriften. Ze heeft stad en omgeving vaak met haar Colombiaanse vrienden doorkruist.
72 blz. | €15  | Meer informatie | Bestellen

28-07-2016

Wandelen in Gent

Gent is een bruisende stad die rijk is aan indrukwekkende monumenten, aangename musea, middeleeuwse straten, gezellige pleinen, levendige cafés en uitstekende restaurants. Maar Gent is bovenal de stad van de Leie en de Schelde. De twee rivieren maken een grote boog door de stad voordat ze bij de Portus Ganda samenstromen. Gent is ook de stad van de festivals. De Gentse Feesten, een tiendaags cultureel volksfeest met muziek en theater, zijn bekend tot ver over de grenzen.
Link

28-03-2016

Småland en Öland geactualiseerd


Renate Foks heeft de gids Småland en Öland geactualiseerd. Natuur, ruimte en actief zijn de trefwoorden voor deze minder bekende regio in Zweden. Met 130 pagina's begeleidt deze gids je op je zwerftocht door je geeft deze gids door Zuid-Zweden.

08-01-2016

Odyssee Reisgids Spitsbergen

Nieuw: Odyssee Reisgids Spitsbergen (Svalbard) 
Spitsbergen: de ijzige wereld tussen Noordpool en Noordkaap. Een praktische gids over de bereikbare ijsmassa’s van het noorden
Spitsbergen is een bestemming die steeds meer in de belangstelling staat. De vele sneeuw- en ijsmassa’s spreken veel reizigers tot de verbeelding. Ook de publiciteit rond de recente poolexpedities heeft daartoe bijgedragen. Nog nooit hebben zoveel reisaanbieders deze fascinerende bestemming tussen Noordpool en Noordkaap in hun programma opgenomen.

03-09-2015

Arhus: hippe, kleinste werelstad

Århus biedt afgezien van een bruisend stadsleven, een prachtige bosrijke omgeving en adembenemende stranden. De stad staat bekend als de ‘kleinste wereldstad’, omdat het een soort miniversie is van een grote internationale stad, en zal in 2017 de culturele hoofdstad van Europa zijn. De studentenstad heeft een fraaie skyline met interessante architectuur en is heel levendig dankzij zijn grote studentengemeenschap en leuke uitgaansmogelijkheden. Århus is misschien niet heel bekend, maar het is zeer interessant voor toeristen dankzij zijn gezellige stadscentrum met uitstekende restaurants, musea en winkelmogelijkheden.

28-05-2015

Recent verschenen: Voerstreek

Onder wandelaars, fietsers en liefhebbers van de uitstekende lokale keuken is de Belgische Voerstreek al lang een 'geheimtip'. Steeds meer bezoekers weten de rust en het natuurschoon hier te waarderen. Torenflats, fabrieksschoorstenen en zelfs supermarkten zul je hier niet vinden. Wel fraaie wandelroutes over onverharde holle wegen, door bossen en droogdalen, langs vierkanthoeven, kapellen en vakwerkhuizen. De Voerstreek is deels beschermd landschap, kent nog oude hoogstamboomgaarden, dolinen en graften.

03-05-2015

Geactualiseerd: Tallinn, modern vs middeleeuws

Tallinn is een moderne en charmante stad met vele mooie, middeleeuwse gebouwen. De stad heeft een sfeervolle binnenstad die wordt omringd door een goed bewaarde stadsmuur met torens en poorten. Op Raekoja plats, het grote plein voor het stadhuis, is het altijd druk. Bij de eerste zonnestralen zitten de terrassen vol toeristen en stadsbewoners. De binnenstad oogt met zijn hobbelige keienstraatjes, fraaie gildehuizen, kerken en stadsmuur als een openlucht museum.

13-01-2015

Recent verschenen: Salzburg

Onlangs verscheen de Odyssee Reisgids Salzburg. De stad wordt geassocieerd met Wolfgang Amadeus Mozart en de film The Sound of Music. Maar Salzburg heeft meer te bieden: een fraaie binnenstad met gebouwen in weelderige barokstijl, intieme pleinen, smalle straatjes en de hoog boven de stad gelegen burcht Hohensalzburg. Lees verder

23-12-2014

Nieuwe gids over Dubrovnik

Nieuw bij Odyssee reisgidsen: Dubrovnik. Een stad met  Italiaanse allure. De historische binnenstad staat sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van de Unesco en geldt als een van de mooiste steden van Europa. De binnenstad is autovrij en biedt met zijn indrukwekkende stadsmuren, barokke kerken, voorname paleizen en smalle straatjes een schat aan bezienswaardigheden. Lees verder

all items

Meer nieuws